Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Syyspäiväntasauksen ilmastonmuutosilta antaa toivoa ja herättelee toimimaan

Lähetysseuran tuella kyliin rakennetut vesipisteet ovat mahdollistaneet tyttöjen koulunkäynnin Tansanian Kishapussa. 16-vuotiaalla Eva Mayungalla kuluu nykyään vedenhakuun vain tovi. Kuva: Hannes Honkanen
Lähetysseuran tuella kyliin rakennetut vesipisteet ovat mahdollistaneet tyttöjen koulunkäynnin Tansanian Kishapussa. 16-vuotiaalla Eva Mayungalla kuluu nykyään vedenhakuun vain tovi. Kuva: Hannes Honkanen

Hämeenlinnan kirkossa vietetään maanantaina 23.9. syyspäiväntasausta ilmastonmuutosteemalla.

Agronomi Heikki Takko Suomen Lähetysseurasta tuo iltaan tuoreita näköaloja Afrikasta, jossa ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat tuntuvia. Kotimaahan palanneiden Heikki ja Anni Takon työalueeseen kuuluivat Senegal ja Mauritania.

– Aavikoituminen on sinänsä luonnollinen, koko ajan tapahtuva prosessi, mutta nyt ilmastonmuutos on kiihdyttänyt sen tahtia ennennäkemättömällä tavalla, kertoo Heikki Takko.

Illassa Heikki Takkoa jututtaa pastori Ville Halkosaari ja vuoropuheluun osallistuvat taiteen keinoin Tarinateatteriryhmä Tässä ja muusikko Petri Keinonen.

Tarjolla on myös Etelä-Hämeen Marttojen ilmastoystävällisiä ruokaohjeita sekä Reilun kaupan teetä, jota varten voi ottaa mukaan oman teemukin.

Kampanja herättelee toimimaan

Tilaisuudessa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräykselle. Kampanjan nimi Toivoa on kertoo siitä, että paljon on vielä tehtävissä.

Ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsivät eniten kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ihmiset, jotka vähiten vaikuttavat ilmastonmuutoksen syntyyn. Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia elinkeinoon, ravintoon ja puhtaaseen veteen.

Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanja pyrkii tasaamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Lähetysseuran Ympäristöpankin kautta tuetaan esimerkiksi puiden istutusta ja metsien suojelua, vesi- ja viljelyjärjestelmien rakentamista sekä koulutusta jätehuollosta ja kierrätyksestä.

Syyspäiväntasauksen ilmastonmuutosilta Hämeenlinnan kirkossa maanantaina 23.9. kello 18 alkaen. Iltaan on vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset