Kaupunkiuutiset

Tähtiä, kutupuuhia ja rosvoseikkailuja

Tuuloksen Ruuttanäyttämöllä esitetään tänä kesänä Matti Wanteen kirjoittama ja Petri Liskin ohjaama näytelmä Kutupuuhia Kalajärvellä.

Tarinassa Maken tarmokas rouva vuokraa lomamessuilta rantamökin viikoksi mökkeilystä viis veisaavan miehensä harmiksi. Paikan päällä unelma messuesitteen hirsimökistä ja kalaisen järven hiekkarannalla lämpiävästä savusaunasta törmää karuun todellisuuteen. Tilannetta ei paljon paranna, kun paikalle ilmestyy Maken työkaveri Eki, jonka vaimo on myös vuokrannut saman mökin samaksi viikoksi. Eikä tässä kaikki, vaan kohta pihalle sipsuttavat poikien ei-ihan-viattomat kapakkatuttavat Lessu ja Lelle, jotka ovat voittaneen pelissä – kuinka ollakaan – viikon loman samalla mökillä.

Esitykset 28.6.-29.7. Tuuloksen WPK:n talolla (Pannujärventie 66)

 

Hauhon kesäteatteri jatkaa siitä mihin kesällä 2017 jäätiin eli esittää uudelleen Marianne Tikkasen kirjoittaman musikaalin Tähdet, Tähdet. Ohjaajana on Pekka Verho ja koreografiasta vastaa Marika Laine.

Rauli Badding Somerjoen elämään pohjautuva tarina on osin fiktiivinen, mutta musiikki on aitoa, Baddingin tunnetuksi tekemää. Laulujen siivittämänä kuljetaan legendaarisen artistin elämänpolkua iloineen ja suruineen: Matka ujosta maalaispojasta monien mutkien kautta tähdeksi taivaalle, tie undergroundista paratiisiin.

Esitykset 28.6.-15.7. Lautsian Lomakeskuksessa (Lautsiankuja 20)

 

Janakkalan Teatteriseurueen eli JatSin tämän kesän näytelmä on Jules Vernen rakastettuun seikkailuromaaniin pohjautuva Maailman ympäri 80 päivässä.

Voiko planeettamme ympäri matkustaa noin lyhyessä ajassa? Näin ainakin uskoo herrasmies Phileas Fogg, joka lyö vuonna 1872 huiman vedon saavutuksesta. Esityksen käsikirjoitus on Bengt Ahlforsin ja sen on ohjannut Eero Laaksonen.

Jäljellä olevat esitykset su 24.6. klo 15.00 ja ti 26.6. klo 18.30 Turengin Pyhämäessä (Pyhämäentie 27).

 

Pirttikosken kesäteatterissa on vuorossa Seppo Holttisen kirjoittama ja ohjaama komedia Leppoisaa someraivoa.

Ansa ja Ilmari Kihti ovat päättäneet pistää elämänsä täysin uusiin puihin. Ruuhkainen pääkaupunkiseutu on jäänyt taakse ja pariskunta on saapunut syrjäiseen Taka-Hämeessä sijaitsevaan Kalpolan kuntaan, jossa punainen tupa ja perunamaa saavat olla tämän yhteiseloaan leppoistavan pariskunnan onnen tyyssija.

Ilmari on kuitenkin jäänyt pahaan somekoukkuun, joka alkaa johtaa jopa taloudellisiin menetyksiin. Oman mausteensa soppaan tuovat vanhan polven maalaiselämäntyyliin tottuneet kyläläiset.

Esitykset 15.7 – 5.8. Pirttikosken koululla (Rimmiläntie 2148, Iittala)

 

Aulangon Graniittilinnassa näytellään tänä kesänä Sinikka Nopolan, Tiina Nopolan ja Katja Krohnin käsikirjoittama Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti. Miniteatterin koko perheen rosvoseikkailun on ohjannut Suvi Seppälä.

Perheen äiti Hanna Kattilakoski saa hermoromahduksen ja lähtee perheen isän, Matti Kattilakosken kanssa hermolomalle lepokotiin. Lapsenvahdiksi paikalle hälytetään Hannan serkku Pamela Pehkonen. Samaan aikaan vankilasta karkaavat pahamaineiset rosvot Viila-Voutilainen ja Sorkkarauta-Salonen, jotka uhkaavat Allibullenin neitien perintökoruja. Säästyvätkö kalleudet ja saako Hanna hermonsa takaisin?

Esitykset 1.7.-3.8. Aulangon Graniittilinnassa ja Hippaloissa 4.-5.8.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset