Kaupunkiuutiset

"Taide auttaa purkamaan ahdistusta"

– Kun elämässä on hankalia tilanteita, auttaa taiteen tekeminen purkamaan ahdistusta ja epävarmuutta. Taiteen tekeminen on myös palautumiskeino potilastyöstä, kertoo Suomen Kuvataidepsykoterapia -yhdistyksen jäsenistöön kuuluva Liisa Hakkarainen.

Hakkarainen on yksi Suomen Kuvataidepsykoterapia -yhdistyksen jäsenistä, jonka taidetta on esillä Kansallisarkisto Hämeenlinnassa toukokuun lopulla avautuneessa Valo ja varjo -taidenäyttelyssä.

Jäsenyhdistyksen näyttelyssä on mukana yhteensä 25 teosta kaikkiaan kolmeltatoista tekijältä eri puolilta Suomea. Liisa Hakkaraisen lisäksi näyttelyyn osallistuvat Elisa Haapasalo, Helga Hagman, Marja Hankilammi, Anne-Marie Heselius, Iina Hunter, Lea Leino, Mervi Leijala-Marttila, Outi Mietala, Päivi Pennanen-Mäkinen, Sirpa Prusti, Anne Rekola ja Terhi Ruotsi.

 

Kuvataidepsykoterapiassa ja kuvataideterapiassa vuorovaikutus asiakkaan ja terapeutin välillä tapahtuu yhdistämällä kuvallista ja sanallista ilmaisua. Terapiamuodot soveltuvat kaikenikäisille, ja niitä käytetään muun muassa erilaisista psyykkisistä taikka neurologisista ongelmista kärsivien terapiassa.

Kansallisarkiston aulatiloihin ripustetut teokset on tehty hyvinkin erilaisilla tekniikoilla. Mukana on muun muassa öljy- ja akryylimaalauksia, hopeagelatiinivedoksia, akvarelleja sekä pastelleilla ja sekatekniikalla tehtyjä töitä.

– Jäsenyhdistys halusi järjestää näyttelyn, koska taide on hyvin keskeinen osa työtämme. Taiteen tekemisen kautta tulemme eri tavalla näkyväksi.

Valo ja varjo -näyttely on esillä Kansallisarkistossa 21.6. asti. Avoinna tiistaista torstaihin klo 9-16.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset