Kaupunkiuutiset

Taidearttelilaisten taiteesta löytyy väriä ja iloa

Tammelalainen taidemaalari Soili Mahlanen valitsi tämän vuoden Hämeen Taidearttelin Vuosinäyttelyn teokset. Pääkirjastossa järjestettävään näyttelyyn oli tarjolla kaikkiaan 62 työtä, joista Mahlanen otti mukaan 57.

– Pois jätetyt viisi teosta eivät sopineet kokonaisuuteen, Mahlanen perustelee.

Näyttely rakentuu vuodenaikojen teemalle. Näkyvimmän paikan – takaseinän – valloitti syksy.

– Syksy on ajankohtainen. Kesä puolestaan on ollut töiden määrästä päätellen tuotteliasta aikaa, sillä kesäaiheita on paljon, niin kukkia kuin maisemiakin.

Suurin osa teoksista tehty perustekniikoilla, mutta myös muutama freskokin on mukana.

Mahlanen pitää näyttelyn tasoa hyvänä.

– Täällä on pitkän linjan harrastajataiteilijoita, joista osa on hyvinkin taitavia. Töistä näkee, että he ovat tehneet töitä kauan, muutama yltää lähes taiteilijoiksi asti, Mahlanen luonnehtii.

Teoksista välittyy ilo.

– Maisemat häikäisevät valollaan ja syksyn teoksissa on upeita värejä. On kiva huomata, että ankeina aikoina iloakin löytyy.

Vuoden taiteilija

Hämeen Taidearttelin vuoden taiteilija on tänä vuonna Pirkko Halvari.

– Olen aina ollut kiinnostunut kuvataiteista ja aikuisiällä, kun oli jo aikaa harrastuksiin, ilmoittauduin kansalaisopiston öljyvärimaalauksen peruskurssille. Opittuani perustietoja halusin jatkaa ja kehittää harrastustani, Halvari kertoo.

Halvari empi ensin muutaman vuoden, mutta ilmoittautui ystävän yllyttämänä Hämeen Taidearttelin öljyvärimaalauksen alkeiskurssille. Jäseniä yhdistyksellä on 93 – sekä yksi kannattajajäsen. Halvari on nyt ollut jäsenenä yli kahdeksan vuotta ja viime vuodet myös johtokunnassa tiedotussihteerinä.

Halvari maalaa pääasiassa öljyväreillä, mutta hän on kokeillut myös muita tekniikoita.

– Taidearttelissa on mahdollista harrastaa taiteen eri muotoja. Kaikissa ryhmissä on innokkaita taiteiden harrastajia ja hyviä ohjaajia joilta saa aina ohjeita ja tukea omassa tekemisessään. Arttelilaiset ovat kivoja ja ilmapiiri on innostavaa. Suosittelen lämpimäsi muillekin empijöille mukaan tulemista, Halvari sanoo.

Hämeen Taidearttelin Vuosinäyttely 2014 on esillä Hämeenlinnan pääkirjastossa 6.–19.10.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset