Kaupunkiuutiset

Taidehaaste tuo taiteen ihmisten arkeen

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys haastoi jo vuosi sitten kaikki taidetta omistavat liikelaitokset ja yhteisöt Hämeenlinnassa nostamaan taideteoksensa kaupunkilaisten nähtäviksi niin näyteikkunoissa, seinillä kuin sisätiloissaankin. Suomi100 -statuksen saaneen Taidehaasteen ajatuksena on tuoda esiin sadat kasvot ja katsoa elämää Hämeenlinnassa eilen, tänään ja huomenna.

Haaste on otettu innokkaasti vastaan:

– Juhlavuoden Yhdessä -teema toteutuu hienosti, kun mukaan on ilmoittautunut jo nelisenkymmentä toimijaa. Muun muassa kaikki museot lähtivät mukaan, Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen iloitsee.

Haaste on innostanut myös paikallisia taiteen tekijöitä tuomaan töitään näytteille mitä erilaisimpiin tiloihin. Lisäksi kirjastot, ravintolat, kahvilat, päiväkodit, kukkakaupat, kampaamot, seurakunnat, museot ja monet muut tahot ovat jo tarjonneet tilojaan käytettäviksi. Kaupungilla vapaina olevat liiketilatkin muuntuvat näyttelytiloiksi.

Myös yksityishenkilöt voivat osallistua haasteeseen. Ne, joilla on kodeissaan muotokuvia, karikatyyrejä tai selfie-otoksia hämeenlinnalaisista viimeisten sadan vuoden ajalta, voivat ottaa teoksestaan kuvan ja lähettää sen osoitteeseen info@kaupunkikeskusta.fi.

– Lähetetyt kuvat tulostetaan osaksi elävää ja täydentyvää satojen kasvojen näyttelyä ikkunoissa eri puolilla kaupunkia., palvelupäällikkö Sari Hagemeier Kaupunkikeskustayhdistyksestä kertoo.

Taidehaaste-tapahtuman näyttelypisteistä on tekeillä kartta, josta löytyy sekä niiden sijainti, että kunkin näyttelyn esille panijat ja taiteilijat. Takaraja kartalle pääsyyn on juhannukseen mennessä. Karttaa jaetaan ohjelmalehtisen välissä Taiteiden Yönä. Kaupungin nettisivuille tulee myös sähköinen versio kartasta.

– Luovia ideoita mukana olemisen eri tavoille ehtii vieläkin esittää, Taideyhdistyksen tiedottaja Aino Krohn sanoo.

Lisätietoa Taidehaasteeseen osallistumisesta antavat Heikki Kilpeläinen hjkilpelainen@gmail.com, 041 5076241, ja Helena Marttinen, marttinen.helena@hotmail.com, 050 5268549.

Sadan päivän mittainen taidetapahtuma avataan Taiteiden Yönä, perjantaina 25.8. klo 17.30 Hämeenlinnan Taidemuseon Lohrmann-makasiinirakennuksessa. Tapahtuma jatkuu Itsenäisyyspäivään 6.12.2017 asti.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset