Kaupunkiuutiset

Taidekasarmilla avoimet ovet

Taidekasarmin perinteinen avoimien ovien päivä on tänä vuonna osa valtakunnallista Konstrundan-tapahtumaa. Poltinahon Taidekasarmin lisäksi Minttu Saarisen ja Salla ja Samuli Laurinollin kotiateljeet ovat avoinna yleisölle 3.-4.9. kello 12–18.

Yhdeksäs valtakunnallinen Konstrundan -tapahtuma avaa ovet kaikkiaan 198 käyntikohteeseen yli 250 taiteilijan, käsityöläisen ja muotoilijan luo. Hämeenlinnalaistaiteilijat osallistuvat tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

– Ismo Hyvärinen ehdotti, että mekin hakisimme mukaan. Päätimme kokeilla ja haimme, Ars-Häme ry:n toiminnanjohtaja Sirpa Taulu kertoo.

– Konstrundan-tapahtumalla on hyvä karttapalvelu ja lehti, johon on koottu kaikki avoimet ateljeet. Voimme hyödyntää myös muuta yhteistä markkinointimateriaalia, Taulu kiittelee.

Poltinahon Taidekasarmilla työskentelee liki 40 kuvataiteilijaa, keraamikkoa, muusikkoa ja teatterialan ammattilasta. Sirpa Taulu esittelee taloa ja taiteilijoita opastetuilla kierroksilla lauantaina kello 12 ja sunnuntaina kello 12.30 alkaen.

–  Konstrundan-viikonloppuna pääsee kurkistamaan kulissien taakse taiteilijoiden työhön ja työhuoneisiin.

Lauantaina Taidekasarmilla nähdään myös Hämeen kuninkaallisen nukketeatterin näytelmä ”Susi ja Punahilkka” kellarikerroksen leffateatterissa, Terhi Liljan, Antti Polameren ja Timo Seppälän performanssi Danten montuksi ristityssä pannuhuoneessa ja kuullaan Jarmo Julkusen soittoa Kaarina Heleniuksen maalausten äärellä. Kello 15 kellarikerroksen leffateatterissa kuullaan kiinnostavia taiteilijapuheenvuoroja. Keskustelemassa ovat mm. taidemaalari Ismo Hyvärinen, filosofi Eero Ojanen ja keraamikko Piia Lieste kertomassa keraamisesta katutaiteesta.

Kuvataiteilija Minttu Saarinen etsiskeli työtilaa, ja päätti yhdistää kodin ja ateljeen. Sopiva asunto löytyi Palokunnankadulta.

– Minulla on noin 30 neliön työhuone kodin yhteydessä. Pääsen töihin vaikka suoraan sängystä.

Saarinen käsittelee teoksissaan aikamme kulttuuria ja sen ilmiöitä. Taiteilijaa inspiroivat ihmiset ja ihmisten käyttäytyminen. Taiteen tekemisen ohella Saarinen ohjaa taidetyöpajoja ja toimii Hämeenlinnan taiteilijaseuran puheenjohtajana.

– Olen toiminut taiteilijaseuran puheenjohtajana vuoden alusta lähtien. Puheenjohtajuus on ollut kiinnostavaa ja opettavaista. Ensi vuodelle taiteilijaseura suunnittelee selfiemaalausprojektia ”Suomen sadat kasvot”, Saarinen kertoo.

• Ateljeet ovat avoinna 3.–4.9. kello 12–18. Taidekasarmi sijaitsee Poltinaholla osoitteessa Miehistökatu 5, Salla ja Samuli Laurinollin kotiateljee osoitteessa Hevoskierrontie 6 ja Minttu Saarisen kotiateljee osoitteessa Palokunnankatu 6 B 6, Hämeenlinna.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

1.7.2020

Päivän Hämeen Sanomat

7.7.2020

Fingerpori

comic