fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Taidekasarmin joulutapahtumassa performanssit ja villasukat ovat sulassa sovussa – Jouluisissa myyjäisissä koronapassit tarkistetaan ovella

Yhteinen tapahtuma yhdistää kädentaitajat ja taiteilijat. Nuoret ovat hämmentämässä koko taidekenttää uuteen uskoon.
Minttu Saarinen on sekä Taideyhdistyksen, Hämeenlinnan Taiteilijaseuran että Ars-Hämeen jäsen, mikä pitää hänet hyvin kartalla siitä, mitä alueen taiteen ja kulttuurin kentällä tapahtuu. Taidekasarmin myyjäisissä on tarjolla monenlaisia kädentaitajien töitä aina villasukista lähtien. Kuva: Heli Karttunen
Minttu Saarinen on sekä Taideyhdistyksen, Hämeenlinnan Taiteilijaseuran että Ars-Hämeen jäsen, mikä pitää hänet hyvin kartalla siitä, mitä alueen taiteen ja kulttuurin kentällä tapahtuu. Taidekasarmin myyjäisissä on tarjolla monenlaisia kädentaitajien töitä aina villasukista lähtien. Kuva: Heli Karttunen

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys järjestää Taidekasarmilla joulutapahtuman ensi lauantaina.

Jouluisissa myyjäisissä on mukana yhdistysväkeä muun muassa taiteen, musiikin ja kirjallisuuden parista.

– Myynnissä on eri yhdistysten jäsenten käsitöitä sekä taidetta ja luvassa on myös pop up -tyyppistä toimintaa, kertoo kuvataiteilija Minttu Saarinen, joka itsekin osallistuu tapahtumaan.

Työpajoja ja performansseja

Jouluinen myyntitapahtuma on samalla läpileikkaus seudun taide- ja kulttuurialan toimijoista.

Tapahtumaan osallistuvat käsityöntekijöiden ja taiteilijoiden lisäksi ainakin Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana -66 ry sekä Elpo ry. Mukana on myös paikallisia kuoroja myymässä cd-levyjään.

Luvassa on mahdollisesti pienimuotoisia kuoroesityksiä, sekä kirjailijayhdistyksen ja Hämeenlinnan Taiteilijaseuran työpajoja ja performansseja.

– Kuninkaallinen Nukketeatteri aikoo pitää leffateatterissa kaksi esitystä, Saarinen paljastaa.

Nuoret taidekentän hämmentäjinä

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys ei erottele yhtä taiteenalaa, vaan tukee niitä kaikkia.

Moni ihmettelee, miksi taiteilijaseuroja on niin monta ja miten ne eroavat toisistaan.

– Hämeenlinnan Taiteilijaseuran ja Ars-Hämeen suurin ero on siinä, että taiteilijaseurassa on jäsenenä myös korkeatasoisia harrastajia ja se on vahvasti paikallinen, kun taas Ars-Häme on puhtaasti ammattitaiteilijoiden yhdistys ja se toimii laajemmalla alueella, Saarinen selventää.

Nuoret ovat murentamassa taidekentän hierarkisuutta, mitä Saarinen pitää hyvänä asiana.

– Vielä kymmenen vuotta sitten ei olisi tullut kuuloonkaan, että nuoret kuratoivat näyttelyn Taidemuseoon. Tämä on osa liikettä, mikä näkyy gallerioissa ja taidekentällä. Vähän samalla lailla näkisin baletin ja oopperan: kaiken, mikä lisää sivistystä ja hyvinvointia, pitäisi olla normijuttu arjessa.

Koronapassi tarvitaan

Joulutapahtumassa koronapassi tarkistetaan ovella tämänhetkisten säädösten mukaisesti.

Tapahtumajärjestäjä suosittelee kasvomaskin pitämistä koronapassin tarkastuksesta huolimatta.

Joulutapahtuma Taidekasarmilla (Miehistönkatu 5) lauantaina 11.12. kello 11–16. Koronapassi tarkistetaan ovella, maskisuositus.

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistykseen kuuluu 19 jäsenyhdistystä.

Perustettu 1948.

Toimii eri taiteenalojen, taiteilijoiden, taiteen harrastajien ja taideyleisön vuorovaikutuskanavana sekä alueensa taidepoliittisena vaikuttajana.

Jäsenistö koostuu kulttuurista kiinnostuneista yksityishenkilöistä sekä taide- ja kulttuuriyhdistyksistä.

Järjestää taidetapahtumia, näyttelyjä ja esitelmätilaisuuksia yksin ja yhdessä jäsenyhdistysten ja tai muiden kulttuuriyhteisöjen kanssa.

9.12.2021 kello 8.15 juttuun lisätty maininta koronapassin tarkistuksesta.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset