Kaupunkiuutiset

Taidelahja Validia-kodin ikäihmisille

Ryhmä Kiipulan ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita mietti keväällä sopivaa vastaanottajaa Lahjakas Suomi -hankkeen taidelahjalle. He päättivät ilahduttaa teoksellaan vanhuksia palveluasunnoissa Härkämäentiellä.

– Kävimme tutustumassa paikkaan ja kyselimme asukkailta ja hoitajilta heidän toiveitaan taideteoksesta, muistoistaan ja lempiväreistään, opiskelijat kertovat.

Toiveissa oli värikäs, muistoja herättelevä ja vaikkapa tunnusteltava teos. Suunnitteluvaiheen jälkeen opiskelijat päätyivät tekstiiliteokseen, jota voi tarkastella monella tavalla: se on täynnä väriä, kuvia ja kuoseja ja se haastaa useita aisteja, myös tuntoaistia. Opiskelijat pääsivät hyödyntämään osaamistaan eri materiaalien, sommittelun, valokuvauksen ja ompelukoneiden parissa.

– Me täällä Härkämäenkujalla haluamme tarjota arjen elämyksiä kaikille asukkaille. Mikäpä sen mukavampaa kuin katsella ja jopa kosketella taidetta. Olimme iloisesti yllättyneitä saamastamme huomionosoituksesta. Oli ilo seurata nuorten taiteilijoiden innostusta yhteistyöhön asukkaiden kanssa ja paneutumista haastavaan tehtävään”, Hämeenlinnan Validia-kodin palvelupäällikkö Katriina Laaksonen kertoo.

Teoksen suunnittelivat ja toteuttivat toisen lukuvuoden opiskelijat Tommi Joki, Ella-Maria Kallenautio, Ella Kauppinen, Nea Polus ja Samuli Rytkönen. Heitä ohjasi helsinkiläinen kuvanveistäjä Pia Männikkö ja opiskelijoiden apuna oli ohjaaja Minna Hietamäki. Taideteos julkistetaan Validia-kodissa torstaina 24.8. klo 15.

 

Kettuki -yhdistys ja Kiipulan ammattiopisto toteuttavat Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteisen Lahjakas Suomi -hankkeen. Lahjakas Suomi -hankkeessa erityistä tukea tarvitsevat lahjakkaat lapset ja nuoret tekevät taideteoksia ja lahjoittavat ne heille merkityksellisille ihmisille tai yhteisöille Hämeessä. Lahjojen antaminen on hyvä tapa kiittää itselle tärkeitä toimijoita Suomen juhlavuonna.

Hankkeen päätoteuttajat ovat Kettuki -yhdistys ja Kiipulan ammattiopisto. Hämeen liitto on rahoittanut hanketta. Lahjakas Suomi -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset