Kaupunkiuutiset

Taidepolulla uteliaisuus herää

Nurkan takana metsä on ympäristötaidereitti, joka järjestetään heinä-elokuussa 2018 Rengon Kaloisissa Hyystin metsässä. Osallistuvina taiteilijoina on sekä ansioituneita pitkän linjan tekijöitä, että nuoremman polven taiteilijoita. Nurkan takana metsä- taidepolkuun osallistuvat seuraavat taiteilijat: Pekka Pitkänen, Anneli Sipiläinen, Emilia Niskasaari, Tuija Teiska, Riitta Kopra, Pilvi Ojala, Antti Oikarinen, Kalle Turakka-Purhonen, Kaarina Haka ja Maija Helasvuo.

Taiteilijoiden tekemistä teoksista muodostuu metsään noin kilometrin pituinen reitti. Metsä, käveleminen ja taide muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jonka voi nähdä myös ikään kuin teoksena. Idea taidepolkuun on syntynyt uteliaisuudesta ja kulkemisesta.

 

Vieraassa ympäristössä liikkuessa mielen valtaa uteliaisuus, kun näkee jonkin kiinnostavan asian kauempana ja suuntaa kohti sitä. Sitten saavuttaa sen, ja ihmettelee hetken, ja kulkee taas eteenpäin. Asiat näyttävät erilaisilta eri etäisyyksien päästä.

Havainto voi muuttua, totuus voikin osoittautua toiseksi, kuin miltä kauempaa näytti. Uteliaisuuden herättävä havainto voi olla horisontti, sähkölinja, myös kartta tai mutka tiessä. Millaiseksi näkymä muuttuu sen jälkeen?

Metsä, johon teokset tulevat esille, on pääosin mänty- ja jonkin verran sekametsää, sekä mäkistä maastoa, jossa viihtyvät ainakin hirvi, metsäkauris, valkohäntäpeura, kettu, metsäjänis, rusakko, supikoira, lumikko, susi ja ilves sekä lukuisat linnut, hyönteiset ja matelijat. Taidepolku päättyy Hyystin kallioille, joiden pohjoispuolella sijaitseva metsä on suojeltu.

Taidepolun läheisyydessä on pysäköintiin tarkoitettu alue ja tarkempi opastus alueelle. Metsässä liikutaan normaaleja jokamiehenoikeuksia noudattaen.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset