Kaupunkiuutiset

Taidetta ja käsitöitä Hattulassa

– Toiminta on hyvin sosiaalista. Yhdessä sovitaan esillepanosta ja katsotaan mitä myyntiin otetaan. Laadusta pidetään kiinni, sanoo Hattulan Mervessä asuva kuvataiteilija Sirkku Rahunen-Ahtila.

– Tänä kesänä, joka on jo kahdeskymmenes puodin historiassa, mukana on täysi tusina tekijöitä. Tarjolla on kaikenlaista kivaa koruista ja korteista erilaisiin tekstiileihin, metallitöihin, kirjoihin ja maalauksiin.

– Myynnissä on myös ihania, kirkon penkkejä muistuttavia tukevatekoisia ”viikinkipenkkejä” ja klaffipöytiä. Paikan päällä on tarjolla myös työnäytöksiä, sillä vuorottelevista valvojista monella on mukanaan työ ja työvälineet.

Kädentaitajien joukko koostuu pääasiassa hattulalaisista tekijöistä, heistä monet ovat olleet puotitouhussa mukana vuosikausia.

Entinen viljamakasiini

Sirkku Rahunen-Ahtila vinkkaa, että Kotiseutupuoti erilaisine käsitöineen on mainio paikka tehdä vaikka yksilöllisiä joululahjahankintoja.

– Hinnatkin ovat kohtuulliset, kun ostoksia voi tehdä suoraan tekijältä ilman välikäsiä. Puodin myynnistä kirkko ottaa omansa, eli vuokrana tilojen käytöstä kymmenen prosenttia myyntituloista.

Hattulan Kotiseutupuoti sijaitsee Vanhankirkontie 18:ssa Pälkäneelle menevän tien varrella, 1830 -luvun lopulla rakennetussa Pyhän Ristin kirkon entisessä lainajyvävarastossa. Puotia ennen tilat olivat pitkään mehiläismuseon käytössä.

Tänä kesänä puodin alakerrassa on avoinna taidenäyttely, jossa on esillä taiteilija Josef Tommisen ja posliinimaalari Liisa Salosen töitä.

Ovensa Kotiseutupuoti avaa kahvitarjoilun kera 23. toukokuuta 2015 kello 11 ja on avoinna kello 17 saakka. Jatkossa puoti on avoinna aina tiistaista sunnuntaihin kello 11–17 elokuun 15:teen saakka, paitsi juhannuksena, jolloin puoti on suljettu.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset