fbpx
Kaupunkiuutiset

Taidetta Juteinitalossa

Taiteilijaseuran kesänäyttely, Vintti pimeänä, on avoinna Juteinitalon aulassa Parolassa. Näyttely koostuu kahdeksan taiteilijan töistä.

Kooltaan isokokoisin työ, Josef Tommisen veistos Kuumatami seisoo jo näyttelytilan ulko-oven läheisyydessä.

– Nimi oli ensin ja kolmimetrinen vesitos tuli nimen mukaan, kertoo tekijä. Laudoista rakennetun Vuonna 2011 valmistuneen Kuumatamin Josef Tomminen kertoo saaneen himmeän kiiltonsa kolminkertaisesta öljytervapinnasta.

Seuran jäsenet ovat tyytyväisiä kunnan myötämielisyydestä pystyttää näyttely kunnan keskustaan Juteinitalon aulaan. Kunnasta tulivat taiteilijoille myös seinäkkeet valmiiksi pystytettyinä. Aikaisempi näyttelytila nuorisotalolla oli kävijöille hiukan syrjäinen.

Tällä kertaa jo avajaistilaisuus keskiviikkoiltana 8.6. antoi aihetta yllättyä positiivisesti.

Tyytyväisenä värikästä ja monimuotoista näyttelyä katsasti myös Hattulan uusi kirjastonhoitaja Minna Linna-Vuori: Monipuolisen näyttelyn sijoittamisessa kirjaston kanssa samaan rakennukseen voittajia ovat molemmat. Kävijämäärät kasvavat ja kirjastossa asioivilla on mahdollisuus samalla tutustua paikallisten taiteilijoiden töihin.

Taiteilijaseuran suunnitelmissa on kesätempaus kaikille kiinnostuneille: Mierolan rantaan sillanpieleen pystytetään päivän mittainen ”taideleiri”, johon voi vapaasti tulla, tehdä taidetta ja halutessaan saada hyviä vinkkejä.

– Jonain päivänä, vielä tarkemmin päivämäärää lupaamatta, puheenjohtaja Sirkku Rahunen-Ahtila sanoo.

Näyttelyssä on mukana kahdeksan paikallista taitajaa ja tekijää: Josef Tomminen, Marjaana Koskivuori, Ulla Kauhanen, Liisa Salonen, Sirkku Rahunen-Ahtila, Peter Rautanen.

Erkki Hyttinen ja Piela Auvinen. Näyttely on avoinna kesäkuun loppuun saakka, siihen voi tutustua kirjaston aukioloaikoina.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset