Kaupunkiuutiset

Taikurit valtaavat kaupungin keskustan

Tänä syksynä 10 vuotta täyttävä Hämeen Taikaviikko ajoittuu sopivasti Pimeän kaupan iltaan ja sitä seuraavaan lauantaihin.

– Takavuosina on kokeiltu erilaisia ajankohtia, mutta syyslomalla ihmiset puuhaavat kaikenlaista muuta ja pikkujouluaikaan taikureilla on kova sesonki, tapahtuman puuhamies Esko Tuovinen sanoo.

– Pimeän kaupan illan aikana ihmisiä on paljon liikkeellä ja nyt voimme tarjota heille lisää hupia.

Taikurit esiintyvät perjantai-iltana keskustan liikkeissä ja ravintoloissa. Kauppakeskus Goodmanissa kello 17.30 ja 19.00 Heikki Varvikko viihdyttää tempuillaan erityisesti lapsia. Perheen pienimpiä hauskuttaa myös Taikuri Tuovinen, joka tekee pop up -taikaa ja ilmapalloja puolen tunnin ajan Kauppakeskus Tavastilassa kello 18 alkaen.

Hämeenlinnan oma Silmänkääntäjä Sirén seikkailee keskustan myymälöissä kolmen tunnin ajan kello 18 lähtien.

– Silmänkääntäjän osuus on ihan uudenlainen juttu, Tuovinen sanoo.

– Hän kiertää eri liikkeissä, joten niin asiakkaat kuin yrittäjätkin saavat maistiaisia taikuudesta.

Wetterhoffin talossa Miika Pelkonen tekee close up -taikaa kello 18-20 ja ja samalla aikataululla ja tyylillä viihdyttää hämeenlinnalainen Torsti Toivonen ravintola Wanhassa Pankissa. Olutravintola Birgerissä esittelee temppujaan lähietäisyydeltä Crazy Joker eli Simo Aalto kello 19-21.

– Miika Pelkonen on korttitaikuuden Euroopan mestari. Suomessa taikureiden taso on todella kova ja paranee koko ajan. Ohjelmasta voi ottaa kenet tahansa ja taata, että esitys on viihdyttävä ja hyvä, Tuovinen tuumaa.

– Simo Aalto on close upin maailmanmestari Lissabonista vuodelta 2000, joten hän ei voi olla ihan huono.

Mystikko Alexander esiintyy Bar Sivutaskussa kello 22-23 ja heti sen jälkeen Kaima Baarissa. Kaikkiin edellä mainittuihin esityksiin on vapaa pääsy.

Perjantai huipentuu Midnight Showhun, joka alkaa Emilia Klubilla kello 23. Lauteilla ovat Taikuri Jore, taikuri Puijon paroni sekä stand up -muusikko Teppo Seppänen.

– Luvassa on festarin rouhein show, sillä Jore ottaa partakoneenterät esiin ja tarjoilee muutenkin vähän jännempiä juttuja aikuiseen makuun, Tuovinen kuvailee.

– Paronilla on ohjelmassa savolaista kieroilua ja Teppo roustaa esiintyjiä sekä kohottaa tunnelmaa musiikilla. Teppo on myös tehnyt hämeenlinnalaisille oman kansallislaulun Irwin Goodmanin hengessä.

Seuraava päivä lähtee käyntiin Lasten Lauantailla Hämeenlinnan lyseon voimistelusalissa. Ohjelmassa on Simo Aallon Jokeri Pokeri Pox ja Lasten liikunnan tuen sporttiset toimintapisteet.

Illalla kello 18 Torsti Lehtinen palaa Wanhaan Pankkiin ja close up -taikaan. Festivaalin päättää Gaalashow, joka alkaa Iskelmä Baarissa kello 20. Esiintyjinä ovat mentalisti Pete Poskiparta, taikuri Keke Pulliainen, vatsastapuhuja Eko & Sid sekä taikuri Toni Hellström. Ajatustenlukija Poskiparrasta on viime vuosina tullut yksi alan näkyvimmistä edustajista Suomessa.

– Petellä on rautainen ammattitaito, hän on tehnyt päämäärätietoista työtä ja on erittäin viihdyttävä esiintyjä, Tuovinen kehuu.

– Itse tulen esiin nyt vatsastapuhujana, joka onkin sitten todella haastava laji. Nukkena minulla on Sid, joka on rääväsuinen anarkistipunkkari ja muita hahmoja ovat tulikivenkatkuinen pastori sekä sukupuolitautien erikoislääkäri.

Lisätietoja nettisivulta www.hameentaikaviikko.fi, ennakkoliput Tiketistä.

Hämeen Taikaviikko, pe–la 30.9.–1.10.

Hämeenlinnan oma taikuri, Silmänkääntäjä Sirén seikkailee perjantaina keskustan liikkeissä. KUVA: Jose Ahonen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset