Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Taistelevat kaupungit

Vihollisia pakeneva Hester Shaw (Hera Hilmar) tempautuu mukaan seikkailuun, joka muuttaa historian kulkua. Kuvaaja: Muu

Mortal Engines

Ohjaus Christian Rivers

Rooleissa Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan, Jihae, Stephen Lang

 

Mortal Engines sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen, jota hallitsevat liikkuvat kaupungit. Elokuva perustuu Philip Reeven nuortenfantasiakirjasarjaan Kävelevät koneet. Visuaalisesti hienon steampunk-seikkailun on tuottanut Peter Jackson. Valitettavasti elokuva ei ole kuitenkaan hänen ohjaamansa.

Maapallo on kokenut tuhoisan sodan ja kaupungit liikkuvat pyörillä tai telaketjuilla. Ne saalistavat luonnonvaroja tai toisia kaupunkeja. Lontoo on suurin ja ahmii kaikki muut. Koska kehitys on taantunut, Tom (Robert Sheehan) tutkii historiallisia esineitä. Kun hän pelastaa korkean virkamiehen hengen, hänet heitetään Lontoosta ulos murhaa yrittäneen teinityttö Hesterin (Heta Hilmar) kanssa. Molemmat haluavat kuitenkin takaisin kaupunkiin.

Elokuvan miljööt ja dystopian idea toimivat, mutta tarina ei kuitenkaan yllätä ainutlaatuisuudellaan. Pikemminkin se on kaavamainen ja ennalta-arvattava. Kaiken uljauden sivussa henkilöhahmot jäävät ohuiksi, mutta dystopiaan mieltyneille elokuva toimii. Steampunk tuo mainioita yksityiskohtia.

 

* * *

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset