fbpx
Kaupunkiuutiset

Taitavaa soitantaa ja hauskanpitoa

Tulevana perjantaina ravintola Wanhan Pankin Henry´s Clubilla kuullaan uutta hämeenlinnalaiskokoonpanoa, joka on täynnä tuttuja naamoja. Ujo-yhtyeen laulusolistina on Henkka Savolainen, joka kertoo bändi-idean syntyneen viime kesänä.

– Tuli siinä mieleen muutamien Sibelious-opistossa opettavien vanhojen kavereiden kanssa, että olisi mukavaa panna pystyyn hauskanpito-orkesteri, Savolainen kertoo.

– Joskus joidenkin muusikoiden hommat menevät helposti siihen, että touhut keskittyvät pääsääntöisesti opetuksen ympärille ja välillä sitten tulee ihan palava tarve päästä oikeasti soittamaan musiikkia.

Yhtyeessä soittavat Savolaisen lisäksi kitaristi Tommi Varjola, rumpali Marko Aarnio, basisti Perttu Piiroinen, kosketinsoittaja Pekka Pitkäkoski, saksofonistit Minna Pitkänen ja Jarmo Rouvinen sekä trumpetisti Jukka Pitkänen.

– Näiden soittajien kanssa on tässä vuosien varrella ehditty tehdä erilaisia tribuuttikeikkoja. Yksi kasattiin Brians Setzer Orchestran tuotannosta ja lisäksi on vedetty Blues Brothersien ja Aki Sirkesalon kappaleita.

Ujon perjantain ensimmäinen setti pohjautuu Paula Ankan vuonna 2004 julkaisemaan albumiin Rock Swings.

– Luvassa on swing-versioita rockin klassikoista muun muassa Oasikselta ja Bon Jovilta. Toisessa setissä sitten esimerkiksi Steve Wonderia ja Bruno Marsia, Savolainen luettelee.

– Onhan tämä Hämeenlinnan mittakaavassa aikamoinan all stars -joukkue ja isolla bändillä on kuitenkin ihan eri soundi. Ei sille mitään voi, että enemmän on joskus enemmän.

Ujo pe 31.3. klo 23 Wanhassa Pankissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset