Kaupunkiuutiset

Taiteiden yö tulvii musiikkia

Taiteiden yö järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa, jolloin tapahtumapaikkoina olivat Verkatehdas ja Linnanniemi. Nyt toiminta levittäytyy niiden lisäksi kirjastoon, keskustaan ja Wetterhoffin taloon.Viime vuonna ei vielä useita kuukausia tapahtuman jälkeen tiedetty, kuka ottaisi vetovastuun Verkatehtaan jälkeen. Nyt puikoissa on Wetterhoff-säätiö.

– Jouko Astorin alkuperäinen idea oli, että pääasiallinen järjestäjä vaihtuisi vuosittain, jotta tapahtumaan saataisiin uudenlaisia näkökulmia, Verkatehtaan tapahtumakoordinaattori Rosaliina Munnukka kertoo.

– Jokainen voi tehdä taiteiden yöstä itsensä näköinen, mutta on myös hienoa, että tapahtuman keskeinen sisältökonsepti ei ole muuttunut, vaikka vastuu on siirtynyt.

Taiteiden yön tuotantokoordinaattorina toimii Laura Yrjö-Koskinen Wetterhoff-säätiöstä.

– Tavoitteena on ollut tuoda kulttuuria kansalle helposti saataville ja pääosin maksuttomasti, Yrjö-Koskinen summaa.

– Haluamme luoda iltaan hyvää ja sosiaalista ilmapiiriä, jossa ihmiset keskustelevat keskenään ja olemme koettaneet välttää kaikenlaisia pönötysjuttuja.

Räppiä ja Sibbaa

Ohjelmaa on niin runsaasti, että hitaampia heikottaa. Wetterhoffin talossa Sibelius centerin ovet aukeavat yleisölle kello 16.00. Rakennuksessa on musiikillisia taidetuokioita, tanssillista voimistelua illan päätteeksi Café Hoffissa esiintyy fadolaulja Kirsi Poutanen.

Linnan alueella tehdään pimeitä kierroksia taskulampun valossa, järjestetään pikatanssikouluja ja leikkimielistä uhkapeliä. Kirjaston ohjelmassa on satsattu nuoriin ja luvassa muun muassa graffitityöpajoja ja rap-keikka.

Keskustan tapahtumakeitaina ovat torin lava, Sibeliuksen syntymäkoti ja Keskustalon kauppapiha, Toritapahtuma alkaa kello 18 ja lavalla on paikallisten ryhmien tanssiesityksiä. Keskustalossa on muun muassa reaaliaikaista valomaalausta ja valotyöpajoja. Seurakunta järjestää yökirkon Hämeenlinnan kirkossa kello 22. Keskustan ravintoloista karkeloissa ovat mukana Rantakasino, Birger, Emilia Klubi, Piparkakkutalo ja Albertin kellari omine esiintyjineen.

Kykykilpailu Arxissa

Verkatehtaan panos perjantain tapahtumalle on Kirjan yö, joka sisältää kirjallisia kohtaamisia, työpajoja, näyttelyitä, Local Voices- yhtyeen konsertin, teatterin avoimia harjoituksia ja myöhäisillan elokuvasarjan.

Etenkin lapsille ja nuorille suunnattu ohjelma on keskitetty Arx-talolle ja illan kruununa on Spotlight-kykykilpailu yli 13-vuotiaille.

– Toivon kilpailusta hyvin poikkitaiteellista, joten mukaan voi ilmoittautua jokainen, joka pystyy jotakin lavalla esittämään, Arxin tapahtumakoordinaattori Jenna Kankaanpää kannustaa.

– Kyseessä voi olla muotinäytös tai vaikkapa taidemaalausta. Ilmoittautua voi ensi tiistaihin saakka lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hippalot@hameenlinna.fi. Viestiin vain mukaan tietoa esityksen sisällöstä ja teknisistä tarpeista. Pääpalkintona on 100 euroa riihikuivaa rahaa.

Taiteiden yö pe 29.8. Hämeenlinnassa. Ohjelma nettiosoitteessa www.hmltaiteidenyo.fi

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset