fbpx
Kaupunkiuutiset

10+1 Taidekollektiivin näyttelyssä hyödynnetään kierrätysmateriaaleja ja etsitään uusia oivalluksia

Jatkuvuus -näyttely on esillä Galleria Paperihuoneessa 2. heinäkuuta asti. Grafiikanpajassa on esillä Pirjo Dufvan taidetta.
Galleriatyöntekijä Emilia Varsala ihailee näyttelyn taidekorujen yksityiskohtia ja kekseliäitä kierrätysmateriaaliratkaisuja. Kuva: Riikka Helenius

Galleria Paperihuoneessa on esillä pirkanmaalaisen 10+1 Taidekollektiivin veistoksia, lasitaidetta, koruja ja tekstiiliteoksia. Monipuolinen näyttelykokonaisuus kantaa nimeä Jatkuvuus.

Taiteilijat lähestyvät teemaa omien kokemusten, oivallusten ja havaintojensa kautta.

Jatkuvuus voi ilmetä teoksessa päättymättömyytenä, tai se voi olla muuntuva kokonaisuus. Se voi olla myös tuttua, turvallista ja lohduttavaa: pysyvyyttä yli sukupolvien.

Kekseliästä materiaalien käyttöä

Taidekollektiivin jäsenet hyödyntävät kierrätettyjä materiaaleja ja etsivät uusia oivalluksia.

– Metalli materiaalina viehättää minua, sillä se on lähes loputtomasti muokattavaa. Taiteeni kautta uudelleentulkitsen perinteitä, korutaitelija Laura Saarivuori-Eskola kertoo.

Saarivuori-Eskola muovaa koruja ja koruteoksia muun muassa vanhoista hopea-aterimista, mitaleista ja kolikoista.

Henni Eliala käyttää lasia ja Petra Jäppinen savea.

Luonnonmateriaaleja käyttävä Saija Lehtonen on yhdistänyt teoksessaan Superorganismi riippahernepuun palkoja, huopaa, lankaa ja lehtikultaa.

Jäseniä useilta eri taiteenaloilta

10+1 Taidekollektiivi koostuu muotoilun, kuva- ja korutaiteen sekä taideopetuksen parissa toimivista Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n jäsenistä.

Paperihuoneen näyttelyssä on mukana Henni Elialan, Niina Hiltusen, Anni Jokisen, Petra Jäppisen, Anu Kirkisen, Saija Lehtosen, Sami Oikarisen, Kukka Rantasen ja Laura Saarivuori-Eskolan teoksia.

Grafiikanpajassa Pirjo Dufvan näyttely

Grafiikanpajanpuolella on Paperihuone ry:n jäsentaiteilija Pirjo Dufvan öljyvärimaalauksista koostuva Tuli-näyttely.

Dufvan tuli näyttäytyy vahvana ja rauhoittavana. Taiteilija tutkii tulen luonnetta ja elementtejä: liekkejä, hehkua ja vielä palavaa hiillosta.

Viimeiseksi on ripustettu teos Sammunut. Taitelija maalasi teokset Israelissa vuonna 2021 järjestettyyn kutsunäyttelyyn, mutta näyttely sopii myös kesän grillikauden ja juhannuskokkojen aikaan.

Näyttelyt Jatkuvuus ja Tuli ovat esillä Galleria Paperihuoneessa (Arvi Kariston katu 9, Hämeenlinna) 2.7. asti.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset