Kaupunkiuutiset

Taitoluistelun harrastajamäärä on kasvussa

Hämeenlinnan Taitoluistelijat -seuraa ei perustettu turhan takia 35 vuotta sitten. Taitoluistelun erikoisseura syntyi aikanaan tarpeeseen ja puolustamaan lajin harrastusmahdollisuuksia. Koko ajan hivenen kasvava harrastajamäärä kertoo sen, että kysyntää riittää edelleen.

– Taitoluistelu ei ole pelkkää kilpailua, vaan myös hyvä harrastus kaikenikäisille. Lajin harrastusmuodot lisääntyvät koko ajan. Ikähaarukka kaksivuotiaista yli kuusikymppisiin kertoo puolestaan se, että luistelu sopii kenelle tahansa, seuran puheenjohtaja Taina Saloranta sanoo.

Viime syksynä HPK:n kanssa käynnistetty luisteluleikkikoulu toi jälleen uusia harrastajia luistelun pariin. Osa nuorimmista esiintyy jo tulevana sunnuntaina seuran 35-vuotisjuhlanäytöksessä.

Taitoluistelijoissa viritellään ensi syksyksi lisää uusia toimintamuotoja. Perheluistelu on yksi tällainen toimintamuoto, johon pääsevät osallistumaan kaikki halukkaat nuorimmasta sukupolvesta mummoihin ja vaareihin saakka.

HTL erkaantui Hämeenlinnan Tiikereiden luistelujaostosta 1983. Taitoluistelua Hämeenlinnassa on harrastettu ohjatusti vuodesta 1980 alkaen. Nykyisin seurassa luistelee yhteensä noin 160 innokasta luistelijaa, osa harraste- ja osa kilpailupuolella. Seura järjestää vuosittain omia kilpailuja ja luistelijat osallistuvat myös aktiivisesti muiden seurojen järjestämiin kisoihin.

 

Kilpapuolella ongelmana ovat edelleen harjoitusajat, jotka eivät läheskään aina sovi nuorille koululaisille ja opiskelijoille.

– Kilpaluistelijoiden harjoitusaika alkaa arkisin aina kello 15. Monet ovat silloin vielä koulussa. Se syö harjoitusmahdollisuuksia, kun muita aikoja ei ole tarjolla, seuran päävalmentaja Satu Hankela sanoo.

– Harrastusryhmille riittää nykyisin viikonlopputunteja ihan riittävästi, joten siinä suhteessa tilanne on Hämeenlinnassa hyvä, harrasteryhmien vastuuvalmentaja Satu Petramaa kertoo.

Seuratyössä taitoluistelijat painivat saman ongelman kanssa kuin monet muut vapaaehtoistyötä tekevät – tekeviä käsiä on turhan vähän.

Sunnuntainen juhlanäytös on näyttävä kooste aikaisemmista kevätnäytöksistä. Jäälle pääsevät kaikki halukkaat, eli nähtävää riittää 150 luistelijan kokonaisuudessa.

– Halusimme muistella menneitä. Näytöksessä on läpileikkaus kaikesta siitä, mitä aikaisimpina vuosina on esitetty. Satu Hankela kertoo.

Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden 35-vuotisjuhlanäytös sunnuntaina 25.3. kello 12 Hämeenlinnan Ritari-areenassa.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

5.8.2020

Päivän Hämeen Sanomat

10.8.2020

Fingerpori

comic