Kaupunkiuutiset

Taitos-valaisin voitti Wetterhoffin juhlakisan

Kunnioitettavaan 130 vuoden ikään ehtinyt Wetterhoff polkaisi juhlavuoden käyntiin julkistamalla suunnittelukilpailun tulokset maanantaina Wanhassa kutomossa. Kisaan oli kutsuttu viisi Wetterhoff-taustaista suunnittelijaa ja yksi työryhmä.

– Tehtävänä oli luoda käyttötuote, joka ei ole pelkästään taide-esine ja soveltuu täällä myyntiin, toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen määrittelee.

– Tuotteen tuli saada inspiraationsa Wettehoffin historiasta, talosta tai tekstiilikokelmista.

Tuomaristomn puheenjohtajan Markku Pirin mukaan kunnollisin palkinnoin varustetut suunnittelukilpailut ovat Suomessa harvinaisuus, vaikka muotoilu on tärkeä osa kansallista identiteettiämme. Voittajalle nimittäin oli luvassa 5000 euron rahapalkinto, kakkoselle 3000 ja kolmannelle 1500 euroa. Piri kiitteli vuolaasti kilpailun satoa.

– Suunnittelijoiden tuotteet olivat esteettisesti kiinnostavia ja teeman tulkinnat suorastaan herkullisia.

– Voittaja oli kuitenkin melko nopeasti selvä, sillä se sai täydet pisteet kaikilta juryn jäseniltä.

Alta satasen

Suunnittelukilpailun voittivat Taitos-valaisimen suunnitelleet Matti Sandberg ja Jaakko Siltanen.

– Valaisin on monikäyttöinen ja soveltuu niin seinälle kuin pöydällekin, Sandberg kertoo.

– Runko on jauhemaalattua terästä ja valaisimen reikäkuviot ovat peräisin vanhasta esiliinasta ja hameesta.

Toisen palkinnon sai Jukka Korpihete valaisimellaan Fredrikan uni ja kolmanneksi tuli Heli Valaja Raanu-keramiikkapurkkien sarjallaan.

Taitos-valaisimia pyritään saamaan myyntiin Wetterhoffin myymälään mahdollisimman pian. Alkuvaiheessa taloon saadaan muutamien kymmenien kappaleiden piensarja.

– Tarkkaa hintaa en vielä pysty sanomaan, mutta lähdetään siitä, että hinta on alta satasen, Wetterhoff Oy:n toimitusjohtaja Jaana Rantanen laskeskelee.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset