Kaupunkiuutiset

Taloyhtiöiden varauduttava taajuusmuutoksiin

Antennitelevision UHF-verkossa tehdään vuosina 2015–2016 lähetystaajuusmuutoksia, jotka edellyttävät muutostöitä taloyhtiöiden ja julkisten kiinteistöjen antennijärjestelmiin. Uudistuksilla valmistaudutaan nykyisin tv-käytössä olevien taajuuksien siirtoon langattomalle laajakaistalle vuoden 2017 alusta sekä uuden lähetystekniikan laajempaan käyttöönottoon, tiedottaa Viestintävirasto.

Television antenniverkon hyödyntämä niin sanottu 700 MHz:n taajuusalue siirtyy langattoman laajakaistan käyttöön vuoden 2017 alussa. Jotta televisiopalvelujen määrä ei vähenisi antennitelevision taajuusalueen kaventumisen vuoksi, on tehokkaamman DVB-T2-lähetystekniikan käyttöönoton lisäksi järjesteltävä tv-verkkojen lähetystaajuuksia uudelleen.

Tämän vuoksi huomattava määrä Digitan operoiman UHF-lähetysverkon päälähettimien ja täytelähettimien käyttämistä taajuuksista muuttuu.

Ajoissa liikkeelle

Taloyhtiöiden sekä julkisten kiinteistöjen on hyvä varautua taajuusmuutosten aiheuttamiin toimenpiteisiin, sillä taajuusmuutosten vuoksi kaikkien yhteisantennijärjestelmien päävahvistimet on säädettävä uudelleen. Muutostöistä kannattaa sopia hyvissä ajoin paikallisen antenniurakoitsijan kanssa. Antenniurakoitsijan tekemien korjausten jälkeen taloyhtiön asukkaiden on tehtävä TV-vastaanottimien kanavahaku uudelleen.

Pientaloissa ei yleensä käytetä kanavakohtaisia antennivahvistimia, mutta myös niissä television kanavahaku on tehtävä uudelleen lähetystaajuuksien muutosten vuoksi.

Taajuusmuutokset toteutetaan alueittain. Työt aloitetaan Pohjois-Suomesta kesällä 2015 ja saatetaan päätökseen koko Suomen osalta ennen vuoden 2016 loppua. Muutosalueista ja alueittaisesta aikataulusta tiedotetaan tarkemmin järjestyksen vahvistuttua.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset