Kaupunkiuutiset

Talvi tulee, pyöräily jatkuu!

Talvella voi ja kannattaa pyöräillä siinä missä muinakin vuodenaikoina. Pyöräily on nopea ja joustava tapa liikkua. Useimmiten se on myös virkistävää ja hauskaa. Pyöräliitto kannustaa ympärivuotiseen pyöräilyyn Pyöräilytalvi-viikolla 7.–13.11.

Hämeenlinnassa paikalliset pyöräilijät osallistuvat viikkoon tempaisemalla 10.11. ja 11.11. Tapahtumia tukevat pyöräliitto ja Hämeenlinnan kaupunki. Mukana menossa myös paikallinen pyöräily-yhdistys Tawast Cycling Club ry (TCC).

Valottomille pyöräilijöille jaetaan led-lamppuja ja evästä Viipurintien sillalla 10.11. torstaina iltapäivällä. Tilaisuudessa valojen ja pimeyden kontrastia korostetaan valotanssin avulla.

Perjantaina on vuorossa tunnelmallinen iltapyöräily. Marraskuun valoajelu lähtee 11.11. klo 19 Linnan pyöräverstaan edestä ja kiertää yhdessä rantareitin ympäri. Pyöräilijöiden puolesta Maria Pilvimaa haluaa muistuttaa, että Hämeenlinna on mahdollisuuksien kaupunki pyöräilijöille. Etäisyydet ovat pieniä ja pyörällä pääsee kaupungin läpi sujuvasti. Talvi on yhtälailla pyöräilyn aikaa kuin kesäaikakin.

– TCC ja Pyöräliitto haluavat kannustaa pyöräilemään ympäri vuoden sekä arjen matkoilla että harrastuksena. Kunto kohenee, mieli virkistyy, rahaa säästyy ja luonto kiittää. toteaa TCC:n varapuheenjohtaja ja pyöräliiton hallituksen jäsen Minna Takala.

Pyöräilytalven alkajaisviikon 7.–11.11 aikana Pyöräliitto järjestää #pyöräilytalvi-kuvakisan Instagramissa ja Twitterissä. Kisaan voi osallistua jakamalla aiheeseen sopivan valokuvan hashtagilla #pyöräilytalvi. Päivän parhaan kuvan ottaja palkitaan maanantaista torstaihin 50 € arvoisella Pelagon lahjakortilla. Upeana pääpalkintona kisan parhaan kuvan ottajalle on luvassa Pelagon polkupyörä.

Voittajakuvan valitsee raati, jonka päätuomarina toimii Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri. Voittaja julkistetaan Pyöräilytalvi-sivuistolla 11.11. kello 11.

Vinkkejä talvella pyöräilyyn voi lukea sivulta pyorailytalvi.fi. Lisätiedot Hämeenlinnan tapahtumista: Maria Pilvimaa, 0456794455, maria.pilvimaa@gmail.com

Pyöräilyviikon Hämeenlinnan tapahtumat torstaina 10.11. klo 15–17 Viipurintie silla ja perjantaina 11.11. klo 19 Linnan pyöräverstaalla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset