Kaupunkiuutiset

Talvilomalla lanit nuorisotila Pesässä

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Hämeenlinnan kaupungin nuorisotyö järjestävät koulujen talvilomaviikolla nelipäiväisen Bunkkeri LAN -tietokonetapahtuman, jossa pelataan yhdessä erilaisia tietokonepelejä lähiverkossa.

Lanituspaikka on nuorisotila Pesä Verkatehtaalla. Lanit ovat aiemmin kestäneet yön yli, nyt kokeillaan päivälania, jolloin yöt nukutaan kotona. Talviloma-lan on nelipäiväinen maanantaista 23.2. torstaihin 26.2. Osallistua voi joko yhteen tai useampaan päivään. Päivät alkavat klo 12 ja päättyvät klo 24. Kullakin päivällä on oma peliteemansa. Peleissä noudatetaan ikärajoja. Tapahtumaan ilmoittaudutaan nettisivulla bunkkeri.weebly.com. Paikkoja on rajallinen määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujat tuovat mukanaan oman tietokoneen. Valmisteluista saa tietoa ilmoittautumisen yhteydessä. Konepaikka maksaa 5 euroa päivältä.

Rentoa meininkiä

Bunkkeri-lanit ovat tavoittaneet nuoria hyvin. Menestyksen on taannut hyvät pelit, rento meininki ja tapahtuman kehittyminen osallistujien toiveet huomioiden. Tätä varten pelaajista on koottu Bunkkeri-crew -niminen ryhmä suunnittelemaan ja järjestämään laneja. Bunkkeri-crew osallistui järjestäjänä myös kansalliseen pelipäivään, jota vietettiin Hämeenlinnan pääkirjastossa viime marraskuussa. Nuoret opastivat halukkaita pelissä, jossa osallistujat ovat avaruusaluksen miehistön jäseniä.

– Crewssa on henkilöitä jotka ovat käyneet laneissa ja halunneet tulla järjestäjiksi. Väki crewssa vaihtuu hiljalleen, kun vanhemmat lähtevät opiskelemaan tai työhön muualle ja nuorempia tulee mukaan, kertoo seurakunnan nuorisotyönohjaaja Lasse Saraste.

Laneja on järjestetty Poltinahon seurakuntatalossa ja seurakunnan leirikeskuksessa Loimalahdessa erilaisten teemojen ympärillä, esimerkiksi yhdistämällä pelaamiseen dj:n soittamaa musiikkia. Tunnelmaa on viritelty myös kevyellä valotekniikalla. Silloin, kun lanit järjestetään leirikeskuksessa, kuuluu ohjelmaan myös sauna, ruokailut ja iltaohjelma. Pääsiäisenä lanitetaan taas Loimalahdessa.

Jännitystä pidetään laneissa yllä myös kisaamalla ja järjestämällä arvontoja. Kun ruutu alkaa ryydyttää, pelataan lauta- ja korttipelejä. Tapahtumissa on myös mahdollisuus oppia tietokoneista ja kysellä niihin liittyvistä pulmista.

– Oheistoimintaa järkätään tarpeen ja fiiliksen mukaan. Rento yhdessäolo ja kohtaaminen ovat tärkeintä, kertovat Saraste ja kaupungin nuorisotyönohjaaja Mikko Virta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset