Kaupunkiuutiset

Talvilomalla Linnanniemellä tapahtuu

Hämeen linna, Vankilamuseo ja Museo Militaria tarjoavat puuhaa koko perheelle koulujen talvilomaviikoilla. Historian polku Hämeen linnassa, Vallu Vankilarotan tarinaseikkailu Vankilamuseossa ja Museo Militarian aselajitonttijen jäljillä ovat omatoimisia tehtäväratoja, joita kiertämällä museokohteissa on hauska viettää aikaa lasten kanssa.

Historian polulla tutustutaan omatoimisesti linnan kiehtovaan ja jännittävään historiaan. Historian polku sopii vauvasta vaariin ja vaatii hiukan kekseliäisyyttä, kiinnostusta historiaan ja seikkailumieltä. Historian polun kysymykset ovat monivalintakysymyksiä ja jokainen vastaaja löytää vastauksen päättelemällä, arvaamalla tai tietämällä. Historian polkua voi edetä joko yksin tai joukolla. Polun kiertäminen kestää niin kauan kuin linnan muurien sisällä haluaa viihtyä.​​

Vankilarotta ja aselajitontut

Vallu Vankilarotan tarinaseikkailu pehmentää pienempien vieraiden museokäyntiä hiukan jännittävässä vankilaympäristössä. Tehtäväpisteillä tutustutaan tapansa parantaneen ex-juustovaras Vallun tarinaan. Vieraat tekevät esimerkiksi vankilan tunnistekortin, johon piirretään oma kuva ja painetaan sormenjäljet.

Vankilamuseon museokaupasta voi hankkia myös oman pehmo-Vallun tai Vallun kuvakirjan Onnen avaimet.

Museo Militariassa suunnistetaan aselajitonttujen tykistötonttu Vilhon, pioneeritonttu Jaakon ja viestitonttu Sepon jalanjäljillä. Jokaisella museotontulla on oma tärkeä aselajinsa, jota kukin heistä mielellään esittelee.  Aselajitonttujen puuhiin voi tutustua myös ennakkoon tonttujen blogissa (http://museomilitaria.blogspot.fi). Aselajitonttujen museosuunnistus ja tehtäväkierros on suunnattu koko perheelle.

Tehtäväkierrokset sisältyvät museoiden omiin pääsymaksuihin. Linnanniemen aluelipulla voit kiertää edullisesti vaikka ne kaikki.

Talvilomaviikkojen perhekierrokset Linnanniemellä 14.2.–8.3.2015.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset