fbpx
Kaupunkiuutiset

Tämä vuosi tuo paljon hyvää Janakkalaan

Janakkalan kolmen suurimman puoleen valtuustoryhmien puheenjohtajat, SDP:n Tomi Lindstén, Keskustan Tapio Eerola ja Kokoomuksen Ari Laivola, kertovat oman näkemyksensä, miltä kunnassa alkanut vuosi näyttää.

SDP:llä on 33-jäsenisessä valtuustossa 10, Keskustalla 8 ja Kokoomuksella 5 paikkaa.

Ryhmänjohtajat vastaavat neljään kysymykseen. Samansisältöiset kysymykset esitettiin Hattulan ryhmänjohtajille kyläjutussa viikko sitten.

1. Mitä hyvää Janakkalassa tapahtuu tänä vuonna?

2. Onko jotain asioita, mitä pelkäät, tai mitkä voivat olla kunnan ja kuntalaisten kannalta huonoja tänä vuonna tapahtuvia asioita?

3. Miltä kunnan tulevaisuus näyttää?

4. Janakkalakin kaipaa lisää asukkaita. Miksi sinne kannattaisi muuttaa asumaan?

TOMI LINDSTÉN

1. Kunnassa on meneillään ja liikkeelle lähdössä paljon hankkeita – koulukeskusten hankesuunnittelu, Rastikangas-Moreeni, uusien asuinalueiden avauksia sekä runsaasti harrastusmahdollisuuksia tarjoavien seurojen tapahtumia ja kisoja. Lisäksi olemme innoissamme Riihimäen ja Hämeenlinnan seutujen yhteistyöstä kasvukäytävän keskikohdan vahvistamiseksi.

2. Toivon talouskasvun edelleen vahvistuvan ja siivittävän omalta osaltaan kasvua sekä työllisyyden, yritysten menestymisen ja myös väestönkasvun näkökulmasta. Käänteisessä tapauksessa huoli taloudesta kasvaa.

3. Janakkalan tulevaisuus näyttää valoisalta, yhteistyöhaluiselta ja kasvua ennakoivalta.

4. Janakkalassa voit valita asuinpaikkasi hyvin monenlaisesta ympäristöstä. Valtaosa Suomen työpaikoista on saavutettavissa nopeasti, ja silti kodin läheltä löytyvät päiväkotien, kauppojen ja muiden palvelujen lisäksi vehreä luonto, viihtyisät uimarannat ja harrastusmahdollisuudet.

TAPIO EEROLA

1. Uusien koulukeskusten suunnittelu pääsee hyvään vauhtiin. Turengissa alkaa myynti ja rakentaminen Ilveslinnan uudella omakoti- ja palvelualueella. Viime vuonna positiiviseksi kääntynyt talouskehitys jatkuu hyvänä.

2. Kunnianhimo koulukeskusten toteuttamisessa ei saisi vauhtisokeuttaa päättäjiä. Jos päätetään toteuttaa liian kallis ja kunnianhimoinen investointiohjelma, se voi johtaa talouden epätasapainoon, joka kestää pitkään. Soten siirrossa maakuntaan on haasteita, ja voi sieltä tulla ylläreitäkin. Väestön ikärakenne painuu vuosi vuodelta vinommaksi.

3. Hyvältä näyttää, jos riittää malttia. Yleinen talous- ja yhteiskuntakehitys niin Janakkalassa kuin koko maakunnassa toki askarruttaa. Jääkö Häme ja Janakkala siinä mukana väliinputoajaksi? Maakunnassa ei ole yliopistoa, uudet innovaatiot kehittyvät yliopistomaakunnissa. Helsingin seudun paisuminen kiihtyy ja säteilee tännekin saakka.

4. Lyhyet työmatkat Hämeenlinnaan ja Riihimäelle, eikä mahdoton etäisyys pääkaupunkiseudullekaan. Palvelu- ja kustannustaso kohtuullinen. Luonto lähellä.

ARI LAIVOLA

1. Janakkalassahan tapahtuu hyvää koko ajan, mutta toivon että tämän vuoden aikana saisimme päätökset huonokuntoisten koulujen korvaamisesta uudistuotannolla tai remontoimisella.

2. Yksi peikko on yllä olevien asioiden siirtyminen ja huonojen valintojen ja väärien ratkaisujen tekeminen. Iso investointi ja kyseessä isot rahat.

3. Kouluinvestointien rahoitus on isoin ”peikko”, tämä pitää hoitaa niin että ei ylivelkaannuta tämän takia. Muuten uskon hyvään ”pöhinään” kunnan sisällä. Tämä pitää saada viestitettyä niin, että tieto kiirii eteenpäin ja tuo hyviä tuloksia.

4. Suunta on ollut pitkään alakuloinen, ja toivottavasti saamme sen muutettua positiiviseksi hyvien investointien ja tonttitarjonnan kautta. Kouluihin panostaminen on yksi tärkeä osa positiivisuutta. Pieni ja dynaaminen kunta houkuttelisi uusia asukkaita.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset