Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tammer Brands tekee uutta jättilaajennusta – Verkkokauppa kasvattaa Moreenin aluetta

Tammer Brands haluaa olla mukana verkkokaupan kasvussa. Sen vuoksi yritys laajentaa jo kolmannen kerran Moreenin alueella.
Tammer Brandsin toimitusjohtaja Zachary Mäenpää ja logistiikkapäällikkö Juha Hurme ovat tyytyväisiä yrityksensä ja Hämeenlinnan kaupungin yhteistyöhön. Heillä on Moreenissa vielä tämänkin laajennuksen jälkeen tilaa kasvaa. Kuva: Pekka Rautiainen
Tammer Brandsin toimitusjohtaja Zachary Mäenpää ja logistiikkapäällikkö Juha Hurme ovat tyytyväisiä yrityksensä ja Hämeenlinnan kaupungin yhteistyöhön. Heillä on Moreenissa vielä tämänkin laajennuksen jälkeen tilaa kasvaa. Kuva: Pekka Rautiainen

Tammer Brands muutti logistiset toimintonsa Hämeenlinnaan vuonna 2005 perustamalla yhden alueen ensimmäisiä isoja logistiikkakeskuksia. Nyt yritys laajentaa Moreenin alueella jo kolmannen kerran ja syynä on muun muassa kasvava verkkokauppa.

Vuonna 2005 yritys aloitti 20 000 neliömetrin tiloilla, joita laajennettiin 8000 neliömetrillä vuonna 2011. Nyt tiloja kasvatetaan taas lähes 17 000 neliömetrillä, joka on yrityksen toistaiseksi isoin investointi, noin 15 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan logistiikkakeskuksessa on 50 brändin 20 000 tuotetta. Lisäksi yrityksellä on kolme varastoa vuokralla Tampereen alueella.

Verkkokauppojen keräilyä

Hämeenlinnassa yritys laajentaa, koska ”keräilytapahtumat” kasvavat. Se tarkoittaa verkkokaupan kasvua.

Tammer Brands hoitaa muun muassa kumppaniyritystensä verkkokauppaa eli kun asiakas tilaa tuotteen verkkokaupasta, Tammer Brands hoitaa sen keräilyn ja toimituksen alihankintana.

– Meillä on mahdollisuus kerätä pieniä eriä. Esimerkiksi monien merkkien omista logistiikkakeskuksista saa vain isoja eriä. Uusi laajennus mahdollistaa juuri pienempien verkkokauppaostosten keräilyn ja sisäisen toiminnan kehittämisen, toimitusjohtaja Zachary Mäenpää kertoo.

Toistaiseksi Tammer Brandsin kumppaniyritysten verkkokauppa kasvaa juuri Suomessa.

– Kilpailemme nopealla ja varmalla toimituksella.

Tällä hetkellä Moreenin logistiikkakeskuksessa on noin 80 työntekijää.

800 auton ralli

Keskuksesta lähtee päivittäin noin 20 täysperävaunullista tavaraa. Viikossa tontilla käy noin 800 autoa.

Kun laajennus on valmis, lähtevälle ja saapuvalle tavaralle tulevat uudet paikat ja pääportti siirtyy Taipaleentielle.

Linnan Kehityksen sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen näkee, että Tammer Brandsin usko Moreenin alueeseen lisää koko alueen uskottavuutta ja kilpailukykyä. Alueella sijaitsee muun muassa myös Fiskarsin iso logistiikkakeskus.

– Moreeni ja Rastikangas ovat kasvamassa. Tämä näyttää hyvää suuntaa myös moottoritien uudelle liittymälle.

Liittymää suunnitellaan suurin piirtein Karanojan jätteidenkäsittelyalueen ja Janakkalan kunnan rajan välisen alueen puoliväliin, kolmostien ylittävän maataloussillan tuntumaan Hämeenlinnan puolelle.

Tammer Brands

Tamperelainen perheyritys.

Vaihtoi nimensä Tammer Tukusta Tammer Brandiksi vuosi sitten.

Yritys myy 50 brändin noin 20 000 tuotetta.

Liikevaihtotavoite tälle vuodelle on noin 100 miljoonaa euroa.

Vientiä noin 30 prosenttia yrityksen liikevaihdosta.

Työllistää 200 henkilöä.

Tunnetuimmat Tammer Brandsin omat brändit ovat Rento-saunatuotteet, Maku Kitchen Life -keittiötarvikkeet, Mustang-grillituotteet, Fanni K -sisustustuotteet sekä kumppanibrändit kuten Fiskars, Iittala ja Shell.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset