fbpx
Kaupunkiuutiset

Tango Alakulo avaa konserttisarjan

Kielisoitintaituri Jarmo Julkunen toteuttaa yhteistyössä Wetterhoffin talon ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa neljän kamarimusiikkikonsertin sarjan Wanhassa kutomossa.

– Halusin luoda tapahtuman, johon ihmiset voisivat matalalla kynnyksellä tulla kuulemaan hienoa soittoa sunnuntaina iltapäivällä, Julkunen sanoo.

– Tarkoitus olisi vakiinnuttaa toiminta ja luoda jotakin pysyvää. Hämeenlinna on toinen kotikaupunkini, jossa ei ole yhtään liikaa korkeatasoista kamarimusiikkia.

Sarjan avaa 4. helmikuuta englantilais-suomalainen kokoonpano Tango Alakulo, joka samalla viikolla esiintyy kaksi kertaa Sinfonia Lahden solistina Sibeliustalossa. Tangon olemusta ja taustaa tutkiskelevassa esitystä tarinaa kuljettelee kirjailija Roman Schatz ja suomalaista muusikoista mukana ovat Julkunen ja Lontoon sinfoniaorkesterin kontrabasisti Jani Pensola. Kokoonpanon nimekkäin muusikko on viulisti Chris Garrick, joka on soittanut viulusoolot Oscar-palkittuun elokuvaan Moulin Rouge. Useita palkintoja voittanut Garrick on toiminut sooloviulistina muun muassa Van Morrisonin, Stingin ja Dolly Partonin produktioissa. Tango Alkukulo oli pääesiintyjänä Suomi 100 vuotta -juhlassa Berliinissä viime keväänä.

– Tosiaankaan ei ole kyse pelkästä tangokonsertista, vaan paljon monipuolisemmasta elämyksestä.

– Tango istuu vankasti suomalaiseen mielenlaatuun, mutta se on myös eri kansakuntia yhdistävä tekijä.

Helmikuun 12. päivän konsertissa kello 14 esiintyy Radion sinfoniaorkesterista ja Doina Kletzmer -yhtyeestä tutun viulistin Hannu Vasaran kokoama trio, jossa alttoviulua soittaa Tiila Kangas ja selloa Jussi Seppänen. Kolmikko tulkitsee muun muassa Beethovenia periodisoittimilla.

– Toimin sarjan taiteellisena johtajana ja juonnan konsertit, Julkunen kertoo.

– Molemmissa konserteissa olen myös muusikkona, sillä trion vieraana hyppään mukaan soittamaan espanjalaista varhaisbarokkia.

Tango Alakulo su 4.2. klo 15 Wanhassa kutomossa. Liput ovelta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset