fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Selkä Pulkkisen uudella levyllä soi tango noidannuolista

Sairiossa kasvanut Ari "Selkä" Pulkkinen ei ole unohtanut vanhaa kotikaupunkiaan. "Hämeenlinnassa minulla on tärkeä yhteisö, jonka kanssa olen paljon tekemisissä", hän sanoo. Kuva: Juho Peltoniemi
Sairiossa kasvanut Ari "Selkä" Pulkkinen ei ole unohtanut vanhaa kotikaupunkiaan. "Hämeenlinnassa minulla on tärkeä yhteisö, jonka kanssa olen paljon tekemisissä", hän sanoo. Kuva: Juho Peltoniemi

Pitkän uran muusikkona tehnyt Ari “Selkä” Pulkkinen julkaisi pari vuotta sitten ensimmäisen sooloalbuminsa, hauskasti nimetyn Välilevyn. Levyn kappaleista nousivat radioiden soittolistoille ainakin Pauli Hanhiniemen laulama Euroopan kuu ja Pulkkisen Hämeenlinnan lapsuudenmaisemista kertova Sairio.

Viime viikolla Selkä & Issias juhlisti Tampereen G-livelabin keikallaan uutta pitkäsoittoaan Noidannuolia.

– Toinen levy liikkuu aika samoissa maailmoissa kuin esikoinen, mutta on ehkä seesteisempi. Sovitukset ovat isoja, sillä mukana on ollut älyttömän iso bändi. Levyjulkkarikeikalla lavalla oli yhteen otteeseen 14 soittajaa, Pulkkinen sanoo.

Pulkkinen kertoo tehneensä musiikkia pikkupojasta asti, mutta vasta myöhemmällä iällä lyriikat nousivat sävellysten kanssa samanarvoiseen asemaan. Joissakin kappaleissa hänen kirjoittajakumppaninaan on Lauri Salo.

– Otan lauluissani kantaa esimerkiksi somemaailman juttuihin ja kirjoitan jutuista, joita elämä vastaan tuo. Uuden levyn teksteissä mennään aika syvällisiinkin asioihin.

Buddy Hollyn hitti

Uutuuslevyllä on mukana myös uusi versio Pulkkisen ja Heikki Salon aikoinaan tekemästä laulusta Man Seeni Sevaman. Tango Noidannuolia -kappaleen esittävät duettona Pauli Hanhiniemi ja Suvi Karjula. Vaikea puhua -biisin tekstin on kirjoittanut Pulkkisen naapurissa asuva elokuvaohjaaja Johanna Vuoksenmaa.

Albumilla on myös yksi lainakappale, Buddy Hollyn Words of Love, jonka Pulkkinen on kääntänyt Suomeksi tittelillä Hyvältä tuntuu.

– Biisi kolahti aikoinaan ensin Beatlesin tekemänä versiona. Oikeuksien saaminen Hollyn perikunnalta oli melkoinen juttu, siinä meni reilusti puoli vuotta, Pulkkinen kertoo.

Juicenkin bändissä

1990-luvun alkupuolella Hämeenlinnasta Pispalaan muuttanut Pulkkinen on soittanut bassoaan monien suomalaisten poplegendojen taustalla Dave Lindholmista Pelle Miljoonaan, Juice Leskiseen ja Mikko Alataloon. Suositun tamperelaisen Hauli Bros -yhtyeen riveissä hän on ollut 20 vuotta.

– Pispala on koti ja se paikka, jossa duunit ja kontaktit ovat, mutta yhtä lailla Hämeenlinnassa minulla on tärkeä yhteisö, jonka kanssa olen paljon tekemisissä.

Kaurialasta kajahtaa

Ykkösalbumin tavoin Noidannuoliakin äänitettiin osittain Sound Supremen studioilla Kaurialassa. Levyn tuottajan pallilla istui hämeenlinnalainen Petri Lapintie.

– Peten kanssa me olemme niin täysin samoilla aaltopituuksilla musiikin suhteen. Siinä on todella ammattitaitoinen ja musikaalinen jätkä, Pulkkinen kehuu.

– Sound Supreme on kiva paikka ja totta kai Hämeenlinnalla on aina minulle oma historiallinen painoarvonsa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset