Kaupunkiuutiset

Tanssifestivaali huipentuu
tähtivieraiden esityksiin

Kolmatta kertaa järjestettävä Tehdas Tanssii -festivaaliviikko pitää sisällään muun muassa mestarikurssin, iltakursseja ja torijameja. Tänä vuonna luvassa on myös kolme vierailuesitysten iltaa, jotka kaikki ovat Hämeenlinnan teatterin Verstas-näyttämöllä.

Ensi viikon maantaina 8. elokuuta esiintyy Pori Dance Company, joka esittää Tero Saarisen koreografian Live Wheel sekä Jung-Eun Kimin tanssija Meri Tankalle koreografioiman sooloteoksen Her. Samassa illassa myös festivaalilla opettava PDC:n taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku esittää uusimman soolonsa Hitsuzendô.

– Power Dance Company on Suomen oloissa aika ainutlaatuinen tanssikoulu, Tanja Kunnari Tanssin Tehdas -yhdistyksestä sanoo.

– Siellä on sekä kaikenikäisiä harrastajia että ammattiryhmä, jossa on todella kovatasoisia tanssijoita, jotka opettavat ja esiintyvät ympäri maailmaa.

Maanantai-illan lämmittelijäesiintyjinä nähdään Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskuksen nuoret tanssijat Päivi Salomaan koreografialla.

Tiistaina vuorossa on Jyväskylästä lähtöisin oleva ryhmä Off/Balance, joka tuo Verstaaseen improvisaatioteatteriin pohjaavan esityksensä Hutiklubi. Sen esiintyjävieraana taiteilee Hämeenlinnan teatterin näyttelijä Liisa Peltonen.

– Hutiklubi yhdistelee teatteria, tanssia ja livemusaa. Se on todella hauska ja vuorovaikutteinen esitys, jossa yleisö saa antaa tanssijoille ohjeita ja ideoita.

Keskiviikkona illan aloittaa Jari Saarelaisen mestarikurssilaisille koreografioima ja viikon aikana harjoittama teos, joka on tehty Sibeliuksen musiikkiin. Festivaalin päättää huikean lahjakas ja karismaattinen Ima Iduozee soolollaan This is the Title.

– Ima on nuori, break-taustainen tanssija, joka nousi parrasvaloihin Nelosen Dance-ohjelmassa, Kunnari kertoo.

– Sittemmin hän on kiertänyt tällä soolollaan Eurooppaa, Japani sekä Kanadaa myöten ja saanut paljon kansainvälistä arvostusta osakseen.

Kaikki vierailuesitysten illat alkavat klo 19.30 Verstaassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset