Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tanssiin kilpailullisuutta

Entiset Vanajaveden opiston tilat ovat käyneet läpi täydellisen remontin. Joustorakenteiseksi uudistettu lattia on saanut päälleen saarniparketin ja myös pukuhuoneet on uusittu. "Verkatehdas on laadukas, moderni miljöö, jonne ihmiset ovat tottuneet tulemaan", Tiia Redsven-Heino iloitsee.

Uusi Tanssikoulu TR Studio aloittaa toimintansa elokuun alussa Verkatehtaalla entisissä Vanajaveden opiston tiloissa.

– Tarkoitus on saada alulle uusi tanssikasvatuskulttuuri, yrittäjä Tiia Redsven-Heino sanoo.

Muuttaessaan yhdeksän vuotta sitten Suomen tanssiurheilun keskuksesta Oulusta Hämeenlinnaan, Redsven-Heino hämmästeli sitä, että täältä puuttui kokonaan performing arts -tanssilajien kilpailutoiminta.

Performing arts -lajien SM-kisojen järjestämisestä vastaa Suomen Tanssiurheiluliiton jäsenseura FDO, ja muun muassa showtanssi on yksi lajeista.

– Hämeenlinnassa on paljon taidetanssilajeja, mutta ei yhtään toimijaa, jonka ryhmät kilpailisivat FDO:n alaisissa lajeissa, eikä myöskään lajin kisoja. Tämä on yksi syy, miksi perustin tanssikoulun. Tarkoitus on tuoda tanssijoille mahdollisuus kilpailutoimintaan.

Tanssikoulun tarjonta painottuu show-, jazz-, ja street -tanssitunteihin. Lisäksi tarjolla on lattaritanssitunteja, viikonloppujen tiiviskursseja sekä hyvinvointitunteja. Opettajina toimivat tanssin ja liikunnan ammattilaiset ja tunteja on eri tasoryhmille aloittelijoista kilpailuryhmiin.

– Olin ollut Vanajaveden opistossa pitkään tanssinopettajana ja etsin tiloja omalle koululle 3-4 vuotta. Opiston muuttaessa Verkatehtaan sali vapautui vuokralle, Redsven-Heino kertoo.

Perrforming arts -tanssilajeille tuntuu olevan kysyntää, sillä showtanssin kolme kisaryhmää ovat jo täynnä. Syyskaudella ryhmät keskittyvät harjoitteluun, keväällä SM-kisoihin. Kaikkiin lajeihin kaikilla tasoilla voi osallistua myös puhtaasti harrastemielessä.

– Lasten ja nuorten ryhmiä nähdään muun muassa Elomessuilla, Torijameissa sekä Pimeän kaupan Horror Weekend -tapahtumassa.

Monet nuoret tanssijat osallistuvat myös hyvinvointitunneille palautuakseen harjoituksista, sillä tanssitunnilla sykkeet nousevat parhaimmillaan lähelle kahtasataa.

– Tanssi on vahvasti kehon ilmaisullinen laji, jossa vaaditaan urheilullista suorituskykyä.

Jooga, pilates ja syvävenyttely järjestetään lämmitetyssä salissa, jonka lämpötila on noin 30 astetta.

– Kun koko keho on lämmin, tuntuu venyttely miellyttävältä. Nämä kaikki ovat myös matalan kynnyksen tunteja, joihin kuka tahansa voi osallistua.

Tanssikoulun toimintaa on tarkoitus laajentaa myös Hattulaan ja Janakkalaan.

– Hattulassa ryhmät käynnistyvät Parolan koululla 23.8., mutta Janakkalasta sopivat tilat ovat vielä haussa.

Lisätietoja: www.trstudio.fi sekä facebookista.

Faktaa

Suomen Tanssiurheiluliiton tanssilajiperheeseen kuuluvat break, disco-dance, street, performing arts ja latino show, paratanssi, rock’n’swing -tanssit, salsa, sports aerobic sekä vakio- ja latinalaistanssit.

Suurimman jäsenseuransa Finnish Dance Organization FDO ry:n kautta Suomen Tanssiurheiluliitto edustaa myös performing arts -tansseja (nykytanssi, showtanssi ja jazztanssi) sekä street dancea (hip hop, Electric boogie, House, Locking). Myös disco dance, disco freestyle ja latino show kuuluvat lajivalikoimaan.

Lähteet. Suomen Tanssiurheiluliitto

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset