Kaupunkiuutiset

Tanssikilpailu jakaa avoimet kortit

Verkatehtaalla toukokuussa järjestettävä SibDance-tanssikilpailu ja -katselmus on kaksipäiväinen tapahtuma, jonka esitykset ovat Jean Sibeliuksen musiikin innoittamia. Kilpailun avoimeen sarjaan voivat osallistua 12-16 -vuotiaat tanssia harrastavat yksilöt, parit ja ryhmät. Juhlasarjassa ovat mukana samat luokat, mutta se on tarkoitettu yli 16-vuotiaille vakaville harrastajille.

Esitysten musiikin ei tarvitse olla itseään Sibeliusta, kunhan tanssi on jollakin tavalla säveltäjän inspiroimaa. Tyyliä ei rajata millään tavalla.

– Keinot ovat täysin vapaat, saa hurmata, kannustaa kilpailun päätuomari, koreografi-ohjaaja Sami Saikkonen.

– Tekniikka on vain väline suuremmalle asialle. Yleensä kilpailut rajautuvat nykytanssin tai baletin alueille ja tässä tapahtumassa minua kiinnostaisi katuskenen näkeminen. Kaututanssijat eivät ehkä osaa edes ajatella osallistumista, mutta toivon heidän ottavan haasteen vastaan.

Itsekritiikki jäähylle

Sibeliuksella riittää musiikkia ja jos sitä käyttää, ohjelmaa suunnitellessa kannattaa nähdä hiukan vaivaa.

– Melkein kannattaa ottaa jotain vähemmän tunnettua kuin esimerkiksi Finlandia, Luota-hankkeen projektipäällikkö Hillevi Kaarlenkaski neuvoo.

– Haluamme kilpailuun ilmoittautuvilta videonäytteen, jonka voi kuvata vaikka kännykällä. Sen ei tarvitse olla lopullinen versio esityksestä, kunhan siinä välittyy musiikki ja idea.

Juhlasarjan parhaat palkitaan rahapalkinnoilla ja avoimen sarjan kärki tavarapalkinnoilla. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Sibelius-opisto, Syntymäkaupunkisäätiö, Hämeenlinnan Tanssin Tehdas sekä paikalliset tanssikoulut ja -seurat. Ilmoittautumisaikaa on maaliskuun loppuun.

Päätuomari kehottaa kilpailijoita heittämään turhan itsekritiikin nurkkaan.

– Tanssiesitys voi olla narratiivinen, abstrakti tai pelkkää mouhoamista, Saikkonen sanoo.

– Tuomarointi on minulle simppeliä, sillä olen täysin subjektiivinen. Minulla on mielestäni se erikoinen ominaisuus, että pystyn aina katsomaan tanssia niin kuin näkisin sitä ensimmäistä kertaa.

SibDance pe–la 23.–24.5. Vanaja-salissa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset www.sib.fi/sib-dance-tanssikilpailu/

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset