Kaupunkiuutiset

Tanssitunteja ja kehonhuoltoa Tanssiviikolla

Hämeenlinnan Tanssiviikko ry järjestää jälleen 6.–11.6. Hämeenlinnan Tanssiviikon. Neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoaa lyhytkursseja aikuisille tanssin harrastajille. Tunteja löytyy sekä aivan vasta-alkajille että tanssia jo pidempään harrastaneille. Myös miehet ovat tervetulleita mukaan.

– Tänä vuonna tarjolla on kokonaisvaltaista kehon ja mielen harmoniaa niin tanssin kuin kehonhuollon merkeissä. Uutta tänä vuonna ovat charleston, äänimaljarentoutus ja lattiatankotunnit, tanssinopettajat ja tapahtuman järjestäjät Leila Sederholm ja Pauliina Turpela kertovat.

Tämän vuoden uutuuksiin kuuluu myös Tutustu lajiin -kurssi. Kurssi alkaa 6.6. ja kurssilla pääsee kokeilemaan aikuisbalettia, pilatesta ja jazz-tanssia.

– Tiistai-iltana tutustutaan aikuisbaletin alkeisiin, keskiviikkona pilatekseen ja perjantai-iltana jazz-tanssiin. Kurssilla aloitetaan aivan alkeista, aikaisempaa tanssitaustaa tai kokemusta lajista ei tarvita, Sederholm ja Turpela esittelevät ja rohkaisevat kokeilemaan.

Lattiatankotunteja voi kokeilla tanssinopettaja Katariina Teperin opastuksella.

– Lattiatanko on eräänlainen baletin ja pilateksen yhdistelmä. Tunneilla tehdään klassisen baletin liikkeitä lattialla maaten, mutta tunti ei edellytä aikaisempaa tietämystä klassisesta baletista, Sederholm kertoo. Lattiatanko on tehokas kehon hallintaa ja liikkuvuutta edistävä harjoittelumuoto. Se vahvistaa keskivartaloa ja auttaa löytämään oikeat kehon linjaukset.

– Charleston-kurssillani opetellaan charlestonin perusaskelkuvioita, niiden variaatioita ja yhdistetään kuvioista tanssin pätkä. Charleston oli 1920-luvun suosituin seuratanssi, jota tanssittiin yksin, parina tai ryhmässä. Tanssiviikolla sitä tanssitaan soolona, eli ilman paria, Serderholm juttelee.

Turpela opettaa tanssiviikolla jazztanssin lisäksi syvävenyttelyä. Hän suosittelee myös kaihoisaa ja dramaattista venäläistä mustalaistanssia sekä energistä afroa ja mbalaxia. Suomessa harvinaista venäläistä mustalaistanssia opettaa Anita Kurvinen tanssikoulu Hilpeistä Helmoista. Mbalaxia ja afroa opettaa länsi-afrikkalaisiin tansseihin erikoistunut Mbacke Niang. Vierailevana opettajana on myös karakteritanssia ja baletin jatkokurssia opettava Konstantin Karin.

Hämeenlinnan Tanssiviikon tunnit järjestetään Verkatehtaan tanssisalissa (Opistotie 9), Vanajantien tanssisalissa (Vanajantie 10 A) ja äänimaljarentoutus Forever-kuntoklubin tiloissa Vanajantiellä.

Lisätietoja: www.hmltanssiviikko.fi.

Hämeenlinnan Tanssiviikko 6.–11.6.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset