Kaupunkiuutiset

Tapahtumat tietoon

Ammatillinen ohjaaja Ismo Hietala pohtii reformin tuomia muutoksia.

Kanta-Hämeessä järjestettävät tapahtumat yhteen kokoava Tavastia Events -portaali julkaistiin perjantaina.

Pelkästä tapahtumakalenterista uudessa portaalissa ei projektikoordinaattori Juha-Matti Torkkelin mukaan ole kyse.

– Kun tapahtumat syöttää kerran Tavastia Eventsiin, sieltä kuka tahansa voi hakea ne omiin kalentereihinsa, verkkosivuille, palveluihin tai jopa mobiilisovelluksiin. Näin yhdessä paikassa olevaa tietoa voidaan käyttää kymmenissä paikoissa eri tavoin, hän sanoo.

Hämeen ammattikorkeakoulun AvoinHäme-hankkeen tiimoilta toteutettu portaali on heti tapahtumajärjestäjien käytettävissä.

Torkkel uskoo, että uuden portaalin ansiosta Kanta-Hämeen pienetkin tapahtumat voivat saada huomattavasti nykyistä laajemman näkyvyyden eri palveluissa. Käyttäjien ei tarvitse syöttää tietoja useisiin paikkoihin.

– Sama pätee tietojen muokkaamiseen: Kun tapahtuman tiedot muuttuvat, tietojen päivittäminen Tavastia Eventsiin riittää, sillä sitä kautta muutokset siirtyvät myös kaikille sitä hyödyntäville sivustoille ja palveluille, hän sanoo.

Tapahtuman sivustolle ilmoittaakseen ei tarvitse rekisteröityä tai kirjautua, ja ilmoitettu tapahtuma ilmestyy näkyviin heti, kun ilmoittaja on sen tallentanut.

– Mahdollisista virheellisistä tai asiattomista ilmoituksista on tietysti mahdollista ilmoittaa ylläpidolle, joka tarvittaessa muokkaa tai poistaa ilmoitukset. Ja jos homma ei toimi, sääntöjä kiristetään.

Seuraava askel on hanketiimin mukaan sitouttaa käyttäjät.

– On ihan sama, miten hienon portaalin koodarit kehittävät, jos tapahtumajärjestäjät eivät ota sitä omakseen. Silloin portaali ei palvele ketään, projektipäällikkö Joni Kukkamäki sanoo.

Hän ja muu tiimi kannustavat kaiken kokoisten tapahtumien järjestäjiä aktivoitumaan heti. Sivusto on jo avoinna osoitteessa www.tavastiaevents.fi.

– Edellytykset toimivalle tapahtumatietojen levittämiselle ja hyödyntämiselle on nyt luotu.

Tavastia Events on työllistänyt kolme työntekijää ja yhden työharjoittelijan.

Portaalin tekninen rakentaminen alkoi alkuvuonna. Kukkamäki toteaa, että täysin valmista tulee tuskin koskaan.

– Aina riittää jatkokehitettävää, hän sanoo.

Veto- ja ylläpitovastuun Tavastia Eventsistä ottaa jokin toinen taho jo ennen hankkeen loppumista.

Keskusteluja jatkosta on syksyllä 2019 päättyvän hankkeen tiimin mukaan jo käyty.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset