fbpx
Kaupunkiuutiset

Tapio Liinojan ja Olli Ahvenlahden kesäillan konsertti Könnölässä – Ohjelmassa on vahvaa paikallisväriä Tauno Palosta Frediin ja Larin-Kyöstiin

Tapio Liinoja ja Olli Ahvenlahti ovat esiintyneet yhdessä kymmenkunta vuotta. Kuva: Seppo Sarkkinen

Laulaja-näyttelijä Tapio Liinoja ja pianisti Olli Ahvenlahti ovat tehneet useita kiertueita yhdessä.

Tänä kesänä voimakaksikko keikkailee teemalla Ja kaunis on luomakunta ja saapuu konsertoimaan Könnölän matkailutilalle lauantaina 20 elokuuta.

Konsertin titteli on peräisin hämeenlinnalaissyntyisen Larin-Kyöstin sanoittamasta laulusta Suvisia suruja, jonka teki levytyksellään tunnetuksi myös täällä päivänvalon nähnyt Tauno Palo.

– Konsertin ensimmäisellä puoliskolla seikkaillaan Suomessa ja lähdetään liikkeelle juuri Palon aikaisesta Hämeenlinnasta. Esitämme myös hänen ehkä ikonisimman kappaleensa Ruusu on punainen, Liinoja kertoo.

Röövel Roope

Pikanttina lisänä eestinkielinen versio Rosvo-Roopesta, eli Röövel Roope.

– Legendan mukaan Palo ja Georg Ots olivat 1960-luvulla kohdanneet Helsingissä ja käännöstä alettiin tehdä siltä istumalta.

Illan ohjelmassa on myös helmiä Juha “Watt” Vainion tuotannosta ja Liinojan sanoittamia kappaleita Lapinlahden Linnuilta.

– Olli on neljännen polven helsinkiläinen, joten hän muistelee laulujen kautta myös yhteistyötään Fredin kanssa. Toisella puoliskolla teemmekin sitten musiikillisen Interrailin Viron, Ruotsin, Italian ja Irlannin kautta Atlantin toiselle rannalle, laulaja kuvailee.

Konsertissa kuullaan myös Liinojan kirjoittama kuunnelmateksti Tie vie, jonka hän esittää Ahvenlahden pianon säestyksellä.

Liiankin luontevaa

Liinoja tunnetaan monista tv- ja elokuvarooleistaan sekä Lapinlahden Lintujen jäsenenä. Hän on julkaissut kolme sooloalbumia ja kaksi kuunnelmalevyä Esa Pulliaisen kanssa. Lisäksi hän on kirjoittanut näytelmiä.

Ahvenlahti on tullut tutuksi suomalaisille kapellimestarina ja pianistina monista television viihdeohjelmista, Euroviisuista sekä yhteistyöstään Vesa-Matti Loirin kanssa.

– Tutustuimme jo 1980-luvulla, kun Olli oli Ylessä kapellimestarina ja minä touhusin Linnuissa, mutta varsinainen yhteistyömme alkoi oikeastaan kymmenkunta vuotta sitten, Liinoja sanoo.

– Meillä on keikoilla joskus vähän liiankin luontevaa ja mukavaa, kun unohdumme yleisön edessä juttelemaan ja kehumaan toisiamme.

Konsertti järjestetään vanhaan tiilinavettaan remontoidussa juhlasalissa. Väliaikakahvit kuuluvat lipun hintaan. Istumapaikat ovat pöytien ääressä ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä.

Lippuja saa ennakkoon Tiketistä tai suoraan Könnölästä, puh. 0400 684 769.

Ja kaunis on luomakunta -konsertti la 20.8. kello 18 Könnölän matkailutilalla (Rimmiläntie 739).

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset