Kaupunkiuutiset

Taponen ja Alijärvi johtoparina

Janakkalan valtuuston puheenjohtajana jatkava Merja Taponen (kesk.) muistutti uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa maanantaina, että Janakkalan menestys perustuu ennen kaikkea luottamukseen.

– Neuvottelut luottamuspaikoista sujuivat rakentavassa hengessä. Se antoi hyvän pohjan yhteistyölle. Tehtävää on paljon, mutta asenne ratkaisee aina. Rentoakin meininkiä saa olla, mutta asialliset asiat pitää hoitaa hyvin ja reippaasti ilman turhia viivytyksiä, hän evästi valtuutettuja.

Kuntapolitiikkaan tauon jälkeen palannut Pirjo Alijärvi (sd.) sai johtaakseen kunnanhallituksen. Hän siteerasi lyhyessä puheessaan edesmennyttä presidentti Mauno Koivistoa: Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.

Sekä valtuuston että hallituksen toimikaudet ovat kaksivuotisia.

Ikävuosiltaan vanhin valtuutettu Kalevi Ilmarinen (sd.) antoi omassa avauspuheessaan ohjenuoran alkaneelle nelivuotiskaudelle. Hän toivoo, että tulevaisuudessa toteutuisi vaalimainosten lauseenakin käytetty slogan Yhteistyössä Janakkala kuntoon.

– Kunnassa on tehty useitakin tervehdyttämisohjelmia, mutta ne eivät ole toteutuneet niin, että kunta olisi pystynyt omin avuin parantamaan talouttaan. Olisiko nyt syytä miettiäkin valtuustosopimusta, jonka ensimmäisenä kärkenä voisi olla talouden kuntoon saattaminen. Muita voisivat olla esimerkiksi investoinnit ja koulukeskukset, Ilmarinen heitti asiasta pallon kunnanhallitukselle.

Kuntapolitiikkaan jälleen palannut Tapio Eerola (kesk.) esitti puhujapöntöstä pienen soraäänen siitä, että luottamuselinten paikkajaot eivät aivan vastaa vaalitulosta.

– Kunnanhallituksen koostumus on nyt hieman erikoinen, sillä enemmistö ei ole samanlainen kuin valtuustossa, hän huomautti.

Myös Eerola piti Ilmarisen ehdottamaa valtuustosopimusta melko hyvänä ideana. Lisäksi hän ennakoi jo sitä tilannetta, kun sote jää sivuun kunnan päätöksenteosta.

– Samalla lähtee pois suuri osa kunnan arvostusta. Sosiaalipalvelut ovat ihmisille tosi rakkaita ja tärkeitä. Luottamushenkilöiden tuleekin miettiä uusia rooleja. Vanhan perinteen mukaan myös kunnanjohtajan tulee olla näkyvästi esillä kunnan toiminnassa, hän painotti.

Miikka Anttila (vas.) ehdotti, että valtuustosopimukseen voisi sisällyttää kohdan, jonka mukaan valtuutetut sanoutuvat irti rasismista.

Esityslistan ylimääräisenä asiana valtuusto päätti, että Tervakoskelta myytävästä Eväsojanlenkin tontista pyydetään 100 euron neliöhintaa. Liiketoiminnan korttelialueella olevasta rakennuspaikasta on kiinnostunut Osuuskauppa Hämeenmaa. Kaavan mukaan tontille voidaan rakentaa kylmäasema polttoaineen jakeluun.

Valtuusto jäi Janakkalassa maanantaina kesätauolle, ja seuraavan kerran se kokoontuu 11.9.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset