Kaupunkiuutiset Janakkala

Tarinoita Suomen luonnosta

Luonto-ohjaaja ja tietokirjailija Pepe Forsberg on tehnyt Suomen kansallispuistoja tutuiksi yhdessä Facebook-ryhmänsä kanssa. Kuva on näpätty Sipoonjoella. Kuva: Muu
Luonto-ohjaaja ja tietokirjailija Pepe Forsberg on tehnyt Suomen kansallispuistoja tutuiksi yhdessä Facebook-ryhmänsä kanssa. Kuva on näpätty Sipoonjoella. Kuva: Muu

Luonto-ohjaaja, tietokirjailija ja Kansallispuistot tutuiksi -kirjasarjan tekijä Pepe Forsberg kertoo kansallispuistoista ja erikoisista luontokohteista 10. maaliskuuta Janakkalan kirjastolla.

 

Forsberg on työstänyt kirjasarjaansa yhdessä Facebookin Kansallispuistot tutuiksi -yhteisön kanssa. Suositun retkeilypalvelun perustajana Forsberg on saanut huomattavan määrän seuraajia kirjaprojekteilleen.

Ryhmän tarkoitus on tehdä Suomen kansallispuistot tutuiksi kuvaamalla ja kertomalla niistä. Ryhmässä jaetaan kuvia, videoita ja vinkkejä ja samalla edistetään kansallispuistojen arvostusta.

 

Verkossa Forsbergin retkiä seuraa jo 100 000 retkeilystä innostunutta ulkoilmaihmistä. Suositun kirjasarjan neljäs ja viimeinen osa, Itä-Suomen Kansallispuistot, julkaistiin viime vuoden loppupuolella.

Pepe Forsbergin seuraavana kirjaprojektina ilmestyy 2020 Luontokohteet tutuiksi -kirja, joka esittelee tuntemattomampia luonnonihmeitä Suomesta. Asiantuntijana Forsberg on esiintynyt monissa laajalevikkisissä medioissa kommentoimassa kansallispuistoihin liittyviä asioita.

 

Janakkalan luontotilaisuudessa nähdään hienoja luontokuvia ja Forsbergin kuvaamia lyhytelokuvia Suomen kansallispuistoista. Kirjailija kertoo uusimman teoksensa tekovaiheista ja huikeista löydöksistä, joita hän on tehnyt kansallisarkiston uumenista.

Forsberg käy läpi myös Kansallispuistot tutuiksi -sarjan kaikki 40 kansallispuistoa. Kirjoja on myynnissä luennon yhteydessä.

Pepe Forsberg ti 10.3. klo 18.00 Janakkalan kirjastossa.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

21.10.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

22.10.2020