Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tässä on HPK:n joukkue kaudelle 2020–21 – MM-hopeamitalisti Koistinen ja tehomies Mankinen kärkivahvistuksia

HPK julkisti ensi kauden alustavan joukkueensa.
HPK:n puolustus on kunnossa ensi kautta varten. Muun muassa Santeri Lukka jatkaa Matti Tiilikaisen joukkueessa. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n puolustus on kunnossa ensi kautta varten. Muun muassa Santeri Lukka jatkaa Matti Tiilikaisen joukkueessa. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Pallokerhon liigajoukkue jääkiekkokaudelle 2020–21 on pääpiirteissään selvillä. HPK julkisti uusimmat sopimukset ja joukkueen 28 pelaajan rungon maanantaina.

HPK:hon siirtyvät uusina pelaajina puolustajat Ville Koistinen ja Eemeli Räsänen sekä hyökkääjät Jesse Mankinen, Harri Kainulainen ja Daniel Mäkiaho. Seura käytti myös hyökkääjä Valtteri Puustisen option.

Lisäksi hyökkääjä Erkka Seppälä solmi jatkosopimuksen HPK:n kanssa. Viimekautisesta U20-joukkueesta liigasopimuksen tekivät Jere Jokinen, Santtu Hakanen ja Valtteri Jeskanen. U20-sopimuspelaajaksi liitettiin maalivahti Aleksi Seppälä.

Kunyk lipesi käsistä

Lähtijöitä ovat puolustajat Niklas Friman, Arto Laatikainen ja Miro Karjalainen, keskushyökkääjät Cody Kunyk ja Rob Bordson sekä laitahyökkääjät Philippe Cornet, Filip Krivošík ja Janne Tavi.

Urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan ainoastaan maalivahti Rasmus Reijolan kanssa neuvotellaan enää jatkosopimuksesta.

– Emme voi ihan näillä maalivahdeilla lähteä kauteen. Reijolan tilannetta katsomme vielä. Tarkoitus on hankkia kirittäjä Joona Voutilaiselle.

Toivola sanoo, että olisi halunnut pitää Frimanin ja Kunykin. HPK:lla on liigan parhaimmistoon kuuluneen Kunykin lähdön myötä selvä tarve hankkia ykkössentteri. Sellaista ei ole kuitenkaan odotettavissa kahteen kuukauteen.

– Katsomme ensin, millainen pelaajabudjetti meille tulee. En osaa sanoa, miten se muuttuu. Vielä on rahaa käytettävissä, ja tulemme toimeen, vaikka budjetti pienenisi. Pelaajahankinta voi mennä elokuun alkuun, Toivola malttaa.

– Perusrunko on hyvä. Etsimme siihen sopivan kaverin tai kaverit. Maltti on nyt valttia.

Toivola odottaa Mankista

Uusista pelaajista Toivola odottaa eniten Jesse Mankiselta. Viime kausi oli laitahyökkääjälle pettymys siinä missä muulle Pelicansille, ja hän päätyi loppukaudeksi Davosiin. Edelliskaudelta 2018–19 tilillä on kuitenkin Liigasta tehot 14+25=39.

Yhteensä 28-vuotias Mankinen on pelannut 561 liigaottelua ja tehnyt näissä 250 pistettä. Toivolan mukaan Mankinen kuuluu joukkueen ”tulosyksikköön”.

– Jesse on osoittanut urallaan, että hän pystyy olemaan tehokas, vaikka viime kausi olikin hieman haastava hänelle.

38-vuotias Ville Koistinen on puolestaan pelannut urallaan 103 NHL-ottelua. Viime kausi Koistisella meni Saksan Ingolstadtissa ja Tshekin Sparta Prahassa. Hänet muistetaan Suomen MM-hopeajoukkueesta 2007 ja pronssiryhmästä 2008.

– Ville on tietysti kokenut ja maailmaa nähnyt pelaaja, joka omaa hyvät kiekolliset taidot. Odotamme Villen tuovan puolustuspelaamisen lisäksi lisäulottuvuutta ylivoimaamme, Toivola taustoittaa.

Kasvatti palaa

HPK-kasvatti Kainulainen esiintyi HPK:ssa viimeksi toissa kaudella. Viime kaudella Kainulainen pelasi Kiekko-Vantaassa, jossa hän ylsi Mestiksen pistepörssin kakkoseksi tehoin 24+31=55. 20-vuotias Räsänen kuului päättyneellä kaudella Jokerien KHL-joukkueeseen.

Kainulainen ja Erkka Seppälä aloittavat sopimuksensa tryout-jaksolla.

18-vuotiaan Daniel Mäkiahon sopimus on kolmevuotinen. Hän pelasi viime kaudella Nuorten SM-liigaa Kiekko-Espoossa. Toissa kaudella hänet valittiin B-nuorten SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi. Hänen isänsä Toni Mäkiaho muistetaan Rinkelinmäellä eräänlaisena HPK:n kulttipelaajana reilun kymmenen vuoden takaa.

HPK kaudelle 2020–21

Maalivahdit:

Tuomas Aalto 2021

Joona Voutilainen 2021

Aleksi Seppälä 2022+1

Puolustajat

Atso Lehtinen 2021

Ossi Ikonen 2022

Otto Latvala 2022

Santeri Lukka 2021

Elmeri Eronen 2021

Petteri Nikkilä 2021

Ville Koistinen 2021

Eemeli Räsänen 2021+1

Valtteri Jeskanen 2022

Hyökkääjät

Mikko Lahtela 2021

Santtu Hakanen 2021

Jere Jokinen 2022

Jere Innala 2021

Tommi Tikka 2021

Markus Nenonen 2021

Miro Ruokonen 2021

Erkka Seppälä 2021 (tryout)

Henri Kanninen 2021

Valtteri Puustinen 2021

Kasperi Heinänen 2021

Joona Monto 2021

Kristjan Kombe 2021

Jesse Mankinen 2022

Harri Kainulainen 2021 (tryout)

Daniel Mäkiaho 2023

Valmennus:

Päävalmentaja: Matti Tiilikainen

Apuvalmentajat: Janne Sinkkonen ja Timo Turunen

Maalivahtivalmentaja: Juha Lehtola

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset