fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tatu Siivonen palasi kotiin ja joutuu heti epäillyksi – teatterin syksyssä ratkotaan murhaa

Kahvi mustana -näytelmässä lavalla nähdään Johanna Reilin, Sinikka Salminen ja Tatu Siivonen.

Näyttelijä Tatu Siivonen on hämeenlinnalaisille tuttu, mutta muutamaan vuoteen Siivosta ei ole Hämeenlinnan teatterissa eikä kesäteatterissa nähty. Miltä paluu juurille tuntuu Helsingin vuosien jälkeen?

– Olin paikkaamassa Tökää Naisia hermoromahduksen partaalla -näytöksissä. Sitä ennen taisin olla Hämeenlinnassa viitisen vuotta sitten, viimeksi kesäteatterissa. Olen toivonut jo pitkään, että pääsisin tekemään Hämeenlinnaan teatteria, sillä koen tämän kotiteatterikseni. Asuin 13 vuotta teatterin vieressä olevassa keltaisessa kivitalossa, joten senkin vuoksi tämä on kotini.

 

Mitä mieltä olet teatterin uusimmasta Kahvi mustana -näytelmästä?

– Törkeän hienoa, että saamme ensimmäisenä ammattiteatterina tehdä Agatha Christien Kahvi mustana -näytelmän. Vieläpä, kun se on Hercule Poirot. Poirotia ei juuri teatterin lavalla ole nähty, joten tätä kannattaa tulla katsomaan.

 

Tarinassa keksijänero Sir Claud Amory saa valmiiksi uusimman keksintönsä, atomipommin kaavan, mutta kaava katoaa kassakaapista. Esität tohtori Carellia. Millainen roolihahmosi on?

– Hahmoni aiheuttaa hämmennystä. Hän on italialainen vai onko sittenkään? Tietenkin hän on yksi epäiltyjen joukosta, kuten kaikki henkilöt, jotka ovat katoamisen hetkellä kartanossa.

 

Mikä on ollut roolihahmossasi vaikeaa?

– Se, millaista on antaa katsojille vihjeitä mahdollisesta murhaajasta, muttei kuitenkaan liikaa. Alkuun sitä ei halunnut antaa yhtään vihjettä, mutta ohjaaja Olka Horila on kannustanut siihen. Kun kaikki muutkin antavat vihjeitä, muodostuu siitä katsojalle pohdittavaa.

 

Mikä on yllättänyt?

– Se, kuinka eläväksi kirjamainen teksti on saatu. Näytelmän maailma on kokonainen ja elävä.

 

Miten Hämeenlinnan teatteri on muuttunut, kun olet ollut poissa?

– Ikävästi, sillä teatteri joutuu jatkuvasti tappelemaan taloudellisista asioista. Näyttelijät ovat vähentyneet, mikä on inhottava asia. Puitteet Hämeenlinnassa ovat hyvät. Täällä on ammattilaisia, mutta samaan aikaan mattoa vedetään alta. Se on vääryyttä ja typeryyttä.

 

Näkyykö teatterin “halpuutus” Kahvi mustana -näytelmässä?

– Ei onneksi näy, koska ammattilaiset ovat asialla.

 

Mitä muita projekteja sinulla on käynnissä?

Kahvi Mustana on neljäs ensi-ilta tälle vuodelle ja viides on tulossa vielä tänä syksynä. Lisäksi työn alla on yksi oma juttu, monologi musiikilla sävytettynä.

Kahvi mustana

Ensi-ilta päänäyttämöllä 28.9.

Teksti: Agatha Christie, suomennos Tuula Nieminen.

Sovitus ja ohjaus: Olka Horila.

Rooleissa: Hannu Huuska, Ilkka Heiskanen, Aleksi Aromaa, Maiju-Riina Huttunen, Maxim Pavlenko, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Sinikka Salminen, Tatu Siivonen ja Jarkko Tiainen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset