fbpx
Kaupunkiuutiset

Tatuoinnin supertähtiä ja moottoripyörien juhlaa

Ihotaiteen ammattilaiset ja prätkäkansa ovat luonnollisia liittolaisia, joten ei ihme, että alan kaksi paikallista festivaalia ovat yhdistäneet voimansa Verkatehtaalla. Ensi viikonloppuna järjestetään ensimmäistä kertaa kansainvälinen tatuointi- ja katutaiteen erikoistapahtuma Unique.Art.Tattoo.Festival, eli lyhyemmin UATF. Perjantaina alkavien festivaalien kansainvälisten tatuointiartistien lisäksi ohjelmistossa on burleskitanssia, pin up-esiintyjiä, graffittitaidetta, musiikkia ja myös perinteisempiä kuvataiteen muotoja. Lauantaina mukaan liittyy jo viidettä kertaa järjestettävä koko perheen moottoripyörätapahtuma, Hämeenlinna Bike Show.

Kursseja ja luentoja

UATF-festivaalilla on mukana sekä kotimaisia että ulkomaisia tatuointitaiteilijoita. Yleisöllä on nyt mahdollisuus saada haaveilemansa kuva todella nimekkäältä taiteilijalta, mutta varaus käsittelyyn kannattaa tehdä ajoissa vaikkapa tapahtuman nettisivujen kautta. Festivaalilipun hinnat ovat 10 euroa päivältä ja 15 euroa kahdelta.

– Kanadalainen Fabien Madeleine on todella kuuluisa taiteilija, joka on 23 vuoden ajan kiertänyt ympäri maailmaa, festivaalin puuhanainen Säde Sonck kertoo.

– Todd Grant tulee Yhdysvalloista ja Max White Bonfatti Italiasta. He kaikki ovat tatuointialan kansainvälisiä supertähtiä.

Festivaaliyleisöllä on mahdollista osallistua tatuointi- ja kuvataideaiheisille kursseille ja luennoille. Ohjelmassa on muun muassa ihotautilääkäri Nicolas Klugerin luento hygieniasta ja tatuoidun ihon hoidosta.

– Tatuointiala on kasvanut meillä ja muualla aivan räjähdysmäisesti muun muassa tv-sarjojen ansiosta, Sonck sanoo.

– Asian kääntöpuolena on sitten se, että jotkut pistävät pystyyn pajoja ilman asiaan kuuluvaa koulutusta.

Eväsretki nurmikolla

Hämeenlinna Bike Shown ohjelmassa on lauantaina moottoripyöränäyttely kello 12-17, Custom & Power Meet kello 12-22 sekä kello 17-22 Bikenic-eväsretki elävän musiikin tahdissa Verkatehtaan nurmikolla. Chillailua tahdittavat Trashville, The Lobsters ja Samu Hagström .Molempien festivaalien jatkoja juhlitaan Suisto-klubilla, jossa esiintyvät viikonlopun aikana muiden muassa Pariisin kevät -yhtye ja Marjo Leinonen.

– Motocross-ammattilainen ja stuntman Jussi Seljas tulee paikalle vetämään simulaattorishowta, Bike Shown nokkamies Tarmo Perätalo lupaa.

– Nurmikolle saadaan näytteille varmaan lähemmäs sata pyörää. Tapahtuma on ilmainen ja yleisöhän meillä on ollut parhaimmillaan 6000 henkeä ja alueella on ollut 2500 moottoripyörää.

Lisätietoja festivaalien nettisivuilta www.uatf.fi ja www.hameenlinnabikeshow.fi

UATF-festivaali pe-la 24.-25.7. (klo 17-23 ja 12-22) ja Hämeenlinna Bike Show la 25.7. Verkatehtaalla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset