Kaupunkiuutiset

Tatuointi esillä
Verkatehtaalla

Heinäkuun lopussa Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetään toista kertaa kansainvälinen tatuointi- ja katutaiteen erikoistapahtuma Unique Art Tattoo Festival, eli lyhyemmin UATF 2016.

Tänä vuonna festivaalille saapuu tatuoijia, jotka edustavat kahdeksaa eri kansallisuutta ja liki kaikkia mahdollisia tatuointityylejä. Tatuointitaiteen lisäksi festivaalilla esitellään katutaidetta sen monissa eri muodoissa; tapahtuman aikana voi esimerkiksi seurata

graffittiteoksen syntymistä Suiston sisäpihalla, katsella ihastuttavia burleskiesityksiä ja kuunnella mielenkiintoisia musiikkiesityksiä.

UATF:n erikoisuutena on tänäkin vuonna “kokeile tatuoimista”-piste, jossa kuka tahansa pääsee kokeilemaan tatuoimista keinonahalle oikeilla välineillä opastuksen kera.

Festivaalin erottaa muista saman alan tapahtumista poikkitaiteellisuus ja monialaisuus. Kansainvälisyys on yksi tapahtuman keskeisiä tavoitteita.

– Haluamme tuoda Suomeen ja nimenomaan Hämeenlinnaan isoja nimiä tatuointimaailman huipulta. Suomi on eksoottinen

kohde maailmalla ja herättää innostusta ja positiivista hyrinää, festivaalin johtaja Säde Sonck kertoo.

Tapahtuman ohjelmasisällöt on suunniteltu siten, että festivaalille voi osallistua vaikka koko perheen voimin ja valikoimasta löytyy jokaiselle kävijälle jotakin uutta ja mielenkiintoista.

– Haluamme näyttää kävijöillemme tatuointiskenen valoisat ja puoleensavetävät kasvot. Tatuoiminen ja katutaide ovat nykyään merkittävä osa kulttuuriamme ja haluamme nostaa niiden arvostusta tämän tapahtuman avulla, summaa Sonck.

Festivaalin toisena päivänä Verkatehtaan piha-alueen valtaa Hämeenlinna Bike Show, joka jyräyttää paikalle tuhansia moottoripyöriä. Bike Show tarjoaa motoristeille ja moottoripyöristä kiinnostuneille silmänruoan lisäksi kiinnostavaa ohjelmaa moottoriurheilun eri harrastusaloilta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset