fbpx
Kaupunkiuutiset

Tatuointifestivaali tulvii uutta urbaania kulttuuria

Kolmatta kertaa järjestettävä Unique Art Tattoo Festival on kasvanut yhdeksi alan suurimmista tapahtumista Suomessa. Perjantaina ja lauantaina Verkatehtaalla työskentelee yli 30 suomalaista ja ulkomaista tatuointiartistia, mutta mukana on myös lukuisa joukko muiden alojen osaajia. Tapahtumassa on graffitiartisteja, muusikoita ja bändejä, tanssijoita, tiskijukkia ja suunnittelijoita.

– Maailma on muuttunut ja haluamme tällä festivaalilla yhdistellä urbaanin kulttuurin eri muotoja yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi, tapahtuman järjestäjä Säde Sonck kertoo.

– Tänä vuonna meillä on esimerkiksi Street Food Corner, jonka kokit ovat eräänlaisia rokkitähtiä ja Design-kuhalla on eri alojen suunnittelijoita.

Festivaalin käytössä on tänä kesänä koko Verkatehdas, jonka etupihalla on Street Loungeksi nimetty ilmaisalue.

– Haluamme tuoda parhaat jutut esille supervaloisassa hengessä ja koko perheelle sopivana tapahtumana.

– Kaikenlainen mörkökulttuuri pääkallomeininkeineen loistaa poissaolollaan. Nostamme esille puhdasta ja turvallista tatuointikulttuuria sekä myös siihen liittyvää koulutusta.

Tapahtuman nimekkäimmät ulkomaalaisvieraat ovat todellisia kuuluisuuksia, joiden kädenjälki tunnetaan ympäri maailmaa. Tällaisia supertähtiä ovat muiden muassa amerikkalainen Todd Grant, saksalainen Guido Schmitz ja kolumbialainen Faber Lopez.

Ennakkoon on jo käynnissä Miss Unique Ink -kilpailu.

– Kisassa on upeita misukoita, jotka kantavat ylpesäti kuviaan ja omaa suosikkiaan voi äänestää Facebookissa. Myös partakisa järjestetään tänä vuonna.

– Yksi uutuuksista on Tattoo Mystery Wall, jossa asiakas työntää kätensä seinässä olevasta reiästä ja saa siihen tatuoijan tekemän yllätyskuvan. Festivaalilla on mahdollisuus myös itse kokeilla tatuoinnin tekemistä.

Tatuoinneista on tullut yhtä aikaa sekä yhä trendikkäämpi että yhä arkipäiväisempi asia. Millaisia tatuointeja ohmiset haluavat juuri nyt?

– Tekniikat ja alan osaaminen ovat kehittuneet valtavasti, joten entistä enemmän asiakkaat antavat artisteille vapaat kädet, Sonck sanoo.

– Taiteilijat pystyvät nykyään tekemään jo valokuvantarkkaa jälkeä. Graafista tyyliä suositaan aika paljon ja realistisia kuvia. Mandaloita kysytään aika paljon, kun taas tribaalit ovat olleet vähenemässä.

Festivaali on kasvanut vuosi vuodelta ja väkeä tulee kaikkialta Suomesta ja myös ulkomailta.

– Olemme saaneet merkittäviä yhteistyökumppaneita, joiden apua olemme voineet hyödyntää markkinoinnissa.

– Viime vuonna oli yli 3000 lipun ostanutta, mutta näiden uusien tuulien myötä odotamme kyllä tapahtumaan tosi paljon jengiä.

Unique Art Tattoo Festival pe-la 14.-15. 7. Verkatehtaalla.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset