Kaupunkiuutiset

Tatuointitaiteilijat tempaisevat

Sibeliuksenkadulla toimivassa tatuointiliikkeessä hypätään irti normaalista lukujärjestyksestä, kun asiakkaita otetaan vastaan walk in -hengessä kello 17-21. Reilu kymmenkunta ovesta sisään astellutta asiakasta saa iholleen täysin uniikin tatuoinnin ja tavallista edullisempaan hintaan.

– Walk in -päivinä ei ole ajanvarausta, kun normaalisti tietylle taiteilijalle pääseminen saattaa kestää muutamista kuukausista vuosiin, Unique Artin Säde Sonck kertoo.

– Kyseessä on siis aivan erikoispäivä ja kaikki artistit ovat paikalla.

Perjantaina saapuville asiakkaille kaikki liikkeen taiteilijat ovat suunnitelleet mallikuvia vain tätä iltaa varten, joten näitä tatuointeja ei ole koskaan aikaisemmin tehty kenellekään eikä niitä tehdä vastaisuudessakaan. Malleja on ollut etukäteen nähtävillä liikkeen nettisivuilla ja Facebookissa.

– Tatuointeja tehdään nykyään paljon, ihmiset tutkivat taiteilijoiden kädenjälkeä netin kautta ja ovat valmiita matkustamaan pitkiäkin matkoja, Sonck sanoo.

– Festivaalit ja menestys kansainvälisillä foorumeilla tekevät liikettä tunnetuksi. Jengi haluaa kuitenkin päästä hyviin käsiin ja meillä kaikki ovat huipputekijöitä.

Unique Artin perustaja Säde Sonck on erikoistunut realismiin tatuointitaiteessa ja rakastaa etenkin värikkäitä projekteja. Viime vuodet hän on kiertänyt tatuointimessuja maailmalla voittaen palkintoja muun muassa Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Tatuoijaksi hän on kouluttautunut Pariisissa Stéphane Chaudesaiguesin opissa.

Tuomas Stoor aloitti tatuoimisen vuonna 2010, jolloin valmistui ensimmäisestä Unique Start -koulutus ryhmästä. Hän on mieltänyt omakseen traditional- ja neotraditional -tyylit, joissa hän yhdistelee taitavasti myös moderneja aiheita.

Nina Silavuori on entiseltä ammatiltaan vaatetusalan insinööri ja ompelija-artesaani, joka valmistui vuonna 2012 Unique Start -tatuointikoulutusryhmästä.

Tiimin juniori Heidi Meriläinen on lahjakas piirtäjä, joka valmistui kuva-artesaaniksi Hyvinkään taidekoulusta keväällä vuonna 2013. Ryhmän uusimpana jäsenenä on hiljattain aloittanut graafista ja nykyaikaista tyyliä suosiva O-P Lappalainen, jolla on takanaan pitkä ura mainosalalla ja taiteen parissa.

Liikkeessä on Pimeän kaupan illan kunniaksi myös erikoistarjouksia eli vaatteet ja lävistyskorut lähtevät puoleen hintaan. Tatuointeja aletaan tehdä heti ovien auettua ja yksittäiseen kuvaan menee mallista riippuen aikaa puolesta tunnista kolmeen tuntiin.

– On mukavaa tehdä tällainen poikkeus tavallisesta arjesta, Sonck tuumaa.

– Olemme kaikki täällä aivan innoissamme.

Unique Artin Walk in -ilta pe 30.9. klo 17-21.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset