Kaupunkiuutiset

Tavastila vuokraa parkkialueen

Lidl avaa lähitulevaisuudessa uuden myymälän kauppakeskus Tavastilaan Hämeenlinnassa. Lidlin tulo käytännössä varmistui, kun kaupunginhallitus päätti vuokrata Eteläkadun pysäköintialueen 60 000 euron vuosivuokralla kauppakeskuksen omistavalle Jenny ja Antti Wihurin rahastolle.

Suomen Lidl ei vahvistanut perjantaina aloitusajankohtaa.

Pysäköintialueen vuokrasopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, mutta kaupunginhallitus valtuutti yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen tilaajajohtajan tekemään vuokrasopimuksen.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että alueella saa pysäköidä maksutta esimerkiksi kahden tunnin ajaksi, ja kiinteistön omistaja maksaa vuokran kaupungille.

Ehtojen mukaan pysäköinnin täytyy olla aikarajoitteista. Pysäköinti ei myöskään saa rajata yksinomaan kauppakeskuksen asiakkaille ja julkinen pysäköinninvalvonta hoitaa pysäköintivalvonnan.

Ainakaan alkuvaiheessa alueella ei ole tarkoitus tehdä muutoksia autopaikkojen osalta tai katurakenteisiin. Mikäli muutoksia myöhemmin tehdään, on niitä koskeva suunnitelma hyväksytettävä kaupungilla etukäteen.

Kaupunki on valmis porrastamaan vuokran määrän siten, että ensimmäisenä vuonna se olisi 30 000 euroa, toisena vuonna 45 000 euroa ja vasta kolmannesta vuodesta alkaen 60 000 euroa.

Porrastuksessa on huomioitu se, että kauppakeskuksessa on tällä hetkellä runsaasti tyhjää liiketilaa, ja uuden toimijan saaminen kauppakeskukseen vauhdittaa myös muiden liiketilojen vuokrausta lähivuosina.

Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n tulomenetys kompensoidaan yhtiölle kaupungin ja kaupungin ja yhtiön välistä sopimusta tarkistamalla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset