fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Tawastia Stomp palaa suurempana kuin koskaan

Crazy Cavan and the Rhythm Rockers oli Suomenkin 1970- ja 1980-luvuilla vallanneen rockabilly-buumin suuria lipunkantajia.

Yleishyödyllinen hämeenlinnalainen yhdistys Hold Fast Ry juhlii kymmenvuotista taivaltaan keikkajärjestäjänä kahdeksannentoista Tawastia Stompin merkeissä. Aulangolle on 14.-15. syyskuuta koottu suurempi kattaus bändejä kuin koskaan aikaisemmin.

– Halusimme juhlistaa merkkivuottamme näyttävästi ja kiittää yleisöä pistämällä pystyyn Suomen suurimmat psychobilly-festarit kautta aikojen, yhdistyksen puheenjohtaja Tero Vartiainen kertoo.

Puhtaasti pelkässä psychobillyssä ei kuitenkaan pysytä, sillä mukana on esimerkiksi legendaarinen 70-luvun lopulla perustettu walesilainen rockabillyjyrä Crazy Cavan & The Rhythm Rockers.

– Cavan oli ihan ensimmäisten bileidemme vetonaula, joten se oli luonnollinen bändivalinta myös juhlabileisiin, Vartiainen tuumaa.

 

Tapahtuman esiintyjäluettelo on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Suurelle yleisölle muita tunnetuimpia nimiä ovat tanskalais-amerikkalainen psychobillyn legenda Nekromantix, neobillyn uranuurtaja The Polecats briteistä sekä sveitsiläinen rajua garagea runnova The Monsters.

Yhteensä viikonlopun aikana Aulanko Areenalla ja iltojen päätteeksi yökerho Night Hugossa esiintyy yhteensä viisitoista yhtyettä, joista kolme on suomalaisia.

– Tarkoitus on ollut tarjota jokaiselle jotakin, unohtamatta tietenkään myös omia suosikkejamme, Vartiainen virnistää.

Tawastia Stomp pe-la 14.-15.9. Scandic Aulangolla

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset