Kaupunkiuutiset

Täysi kattaus tanssitaidetta

Tanssi- ja liikuntakeskuksen juhlanäytöksessä tarjolla oli runsas kattaus tanssiesityksiä, joista katsojalle välittyivät herkkien jouluisten tunnelmien lisäksi tanssin ilo, mukana olivat niin sydän kuin taidot.

Liikkeelle lähdettiin Pienin askelin (Päivi Salomaa, Esibaletti I). Matka maailman ympäri (Päivi Salomaa, baletti III, IV ja V) koukutti mukaansa unelmien seikkailuihin palatseista vuorille. Reippaassa tahdissa, lähes lennossa vaihtuneet tunnelmat sukelsivat Blingblingeistä (Noora Virtanen, Hoppi 1) Kulholliseen iloisia karamellejä (Päivi Salomaa Jazz kids 1), herkkään Huurteeseen (Noora Virtanen Showdance) ja mukaansa tempaavaan Lahjapolkkaan (Leena Vilenius, Dancemix) Säkkijärven polkan tahdeissa.

Hanna Kahrolan ohjaama Indiko 6:n Glassa Angels piirsi tanssillisen kuvan herkästä ja helposti särkyvästä lasienkelistä. Maistiaisia esityksestä oli nähty Iittalassa syksyllä järjestetyssä lasiaiheisessa tanssikatselmuksessa.

– Juhlailtaan olemme harjoitelleet syksystä alkaen, kertoi kolmevuotiaasta asti tanssia harrastanut, Indiko-ryhmän jäsen Ella-Reetta Alatalo. Illan kokonaisuudessa häntä viehättivät iloiset tunnelmat:

– Kiireisissä vaihdoissa autoimme toinen toistaan. Ryhmälajien harrastajille se on ominaista, niin kuin sekin, että iloitaan paitsi omasta, myös toisen menestyksestä.

Omimmaksi lajikseen Ella-Reetta sanoi kokevansa tiukkaa keskittymistä vaativan baletin, mutta varjoon eivät jää jazz- tai nykytanssikaan.

Juhlanäytöksen runsaassa ja monimuotoisessa ohjelmassa oma tärkeä paikkansa oli jokaisella – pienimmistä, viisivuotiaista ”Kauhatontuista” tanssiharrastuksessa pitkälle edenneisiin, kuten muun muassa kilpaileva Jade dancers -ryhmä ja tanssin Valmistuneen puhe esittänyt Varpu Allenius. Vierailevina tähtinä loistivat lahtelaisten Street-ryhmä sekä Tanssi- ja liikuntakeskuksen televisiostakin tuttu opettaja Taija Hinkkanen. Street Styles Show -rytmeissä taituroivat hiphop-ryhmät alkeista jo jatkoon edenneisiin.

Kaikilta osin onnistuneen illan jälkeen voi hyvällä mielellä kompata Maikin, Tanssi- ja liikuntakeskuksen toiminnanjohtaja Marianne Lähteenmäen repliikkiä:

– Tänä vuonna joulu tulee suoraan sydämestä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset