Kaupunkiuutiset

Teatteribarrikadi tuo estradille orvon Marin tarinan

Kruununmylly muuttuu maaliskuussa Teatterimyllyksi, kun Teatteribarrikadi esittää Astrid Lindgrenin tarinan ”Soiko oma lehmukseni, laulaako satakieleni” kuutena maaliskuun iltana.

– Idea ja ajatus tämän esityksen työstämiseen lähti omasta elämäntilanteestani. Kun ihminen tulee tiettyyn ikään, täyttää 40, hän miettii, onko toteuttanut omia unelmiaan. Tämä tarina kertoo naivin konkreettisella tavalla, että sinnikkäästi omaa sydäntään seuraamalla on mahdollista saavuttaa mahdottomia, näytelmän Teatteribarrikadille ohjannut ja dramatisoinut Neea Viitamäki kuvailee.

Tarinassa Mari jää orvoksi, hänelle osoitetaan paikka vaivaistalosta; hän liittyy seinäluteiden ja houkkien joukkoon, osaksi sitä massaa, joka ei kiinnosta ketään. Elämässä ei tunnu olevan enää mitään hyvää, eikä kaunista, ei rakkautta, eikä rauhaa, kunnes löytyy unelma paremmasta. Kunnes löytyy toivo.

Vuosi voi olla 1850, tai 1950, tai 2050 ja kaikkea niiden väliltä. Paikka voi olla koti, työyhteisö, laitos, tai oma sisäinen maailma ja kaikkea niiden ympäriltä. Suorittamiselle ja alistumiselle antautuminen johtaa näkymättömyyteen, josta voi tulla esiin vain antamalla itselleen luvan olla olemassa.

Tarina on Viitamäelle tuttu lapsuuden iltasatuna. Se on jäänyt pyörimän mielen sopukoihin, kunnes aika oli sille kypsä.

– Elämäntarinoissa minuun vetoavat ”kaatopaikat”, toivottomat hylkiöt ja itsekin itsensä unohtaneet ja juuri siksi kiinnostavat ihmiset. Opiskeluaikana dramatisoin tämän näytelmän, ja nyt tuli tunne, että minusta löytyy palo tehdä tämä tarina näkyväksi tässä elämänvaiheessa.

”Soiko oma lehmukseni, laulaako satakieleni” on melankolisen toiveikas kertomus oman unelmansa löytämisestä ja sen seuraamisesta.

Näytelmän rooleissa nähdään Miikka Anttila, Heidi Helkiö, Hanna-Leena Henriksson, Saila Mathlin, Sirpa Soininen, Pia-Nina Vekka, Jaakko Vuolinko sekä Synnin sävel -duo.

Lipun hinta 15 euroa, käteismaksu ovella. Tiedustelut ja varaukset p: 050 526 8929/ Neea tai 040 551 6738/ Sipe, tai teatteribarrikadi@gmail.com, www.teatteribarrikadi.net.

Esitykset Kruununmyllyllä, Vanajanlinnantie 4, la 7.3, pe 13.3, Ke 18.3, la 21.3, ke 25.3 ja la 28.3. aina klo 19.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset