Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Teemu Heikkisen taiteen ajankohtaisuus yllättää – Maailmalopun teema kumpuaa elokuvista, kirjoista ja pelimaailmasta

Galleria Paperihuoneessa poikkeuksellisesti ikkunanäyttely.
Teemu Heikkisen näyttelyyn sisältyy tummasävyinen valokuvasarja taistelijoista sotisovissaan. Teoksissa on myös huumoria, kuten polkupyörällä ratsastavassa soturissa. Kuva: Riikka Helenius

Koronavirus muutti kuvataitelija Teemu Heikkisen näyttelysuunnitelmat Galleria Paperihuoneessa. S.W.E.T eli Survival Warriors of the End Times muuttui ikkunanäyttelyksi.

– Mietin ensin kannattako tällaista ikkunanäyttelyä pitää. Halusin kuitenkin tuoda teoksiani näytteille poikkeusoloista huolimatta, taiteilija kertoo.

Näyttely on yllättävän ajankohtainen. Se koostuu valokuvista, veistoksista, piirroksista ja videosta, jotka kuvaavat post-apokalyptistä, eli maailmanlopun jälkeistä maailmaa, sankareita ja selviytymistä.

– Teokset tosin syntyivät jo reilusti ennen koronakriisiä, taiteilija huomauttaa.

Kamppailulajitaustaa

Heikkinen kertoo maailmalopun teeman kumpuavan elokuvista, kirjoista ja pelimaailmasta. Hän tutki viihdekulttuurin sankareita ja väkivaltakuvauksia YAMK- lopputyönään. Miehellä on myös kamppailulajitaustaa muun muassa bujikan budo taijutsusta, karatesta jujutsusta ja historiallisesta miekkailusta.

– Enemmän kuin taistelut tai väkivalta, minua kiinnostaa selviytyminen. Meillä on kaveriporukan kanssa S.W.E.T -niminen selviytymiskerho, mistä näyttelykin sai nimensä. Teemme retkiä metsään ja sytytämme nuotion perinteisin menetelmin taulaa ja tulusrautaa käyttämällä. Märkien puiden sytyttämiseen on mennyt pisimmillään kolme tuntia, taiteilija tarinoi.

Heikkinen on opiskellut Kuopion muotoiluakatemiassa ja Saimaan ammattikorkeakoulussa, missä suoritti kuvataitelijan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon vuonna 2016. Taiteilija asuu ja työskentelee Imatralla kuvanveiston, videon, graafisen suunnittelun, muotoilun ja taiteen soveltavan käytön parissa.

Porrasnäyttelyssä grafiikkaa

Arvi Kariston katu 9:n porraskäytävien ikkunoihin on ripustettu Paperihuone ry:n jäsentaitelijoiden grafiikan vedoksia. Esillä on Marjaleena Etulan, Paula Jalassola-Huttusen, Pirjo Keskinen-Vennon ja Tiina-Katriina Mustosen avosyövytys-, etsausakvatinta-, fotoetsaus- ja litografiatekniikalla toteutettuja teoksia.

– Valitsimme porrasnäyttelyyn erilaisia ihmishahmoja ja tunnetiloja, Jalassola-Huttunen ja Mustonen esittelevät.

Teemu Heikkisen S.W.E.T – Survival Warriors of the End Times on esillä Galleria Paperihuoneessa ikkunanäyttelynä 29.4. asti. Paperihuoneen jäsentaiteilijoiden grafiikantöitä on nähtävillä Arvi Kariston katu 9:n porraskäytävien ikkunoissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset