Kaupunkiuutiset

Teemu Turunen avasi hattukauden

HPK:n hyökkääjä Teemu Turunen pisti hatut lentelemään keskiviikkona Rinkelinmäellä, kun hän teki KalPaa vastaan kolme maalia.

– Oli mukavaa, kun katsomosta heitettiin hattuja jäälle. Ja tuntuihan se hienolta tehdä kolme maalia, sankari hymyilee.

Hattutemppu oli HPK:n kauden ensimmäinen, ja edellisestä tempusta oli 21-vuotiaalla Turusellakin kulunut aikaa. C-juniorina hän muistaa tehneensä kolme maalia samassa pelissä ja silloinkin nimenomaan KalPaa vastaan.

Tämänkertaisia osumiaan Turunen suotta vähätteli sanomalla, että kiekko pomppi maalin kulmalle ja hän sai pistää sen tyhjiin. Yhden maaleistaan hän kuitenkin taituroi verkkoon upeasti puolustajien ja maalivahdin yrittäessä estellä.

Turusen kolmen pisteen keskiviikkosaalis tarkoitti myös sitä, että hänellä oli ainakin perjantain Lukko-pelissä päässään kullanvärinen kypärä merkkinä siitä, että hänellä on eniten pisteitä joukkueesta. Oula Palve oli samassa pistemäärässä, mutta Turusella oli enemmän maaleja.

Pistejohtajuus tuli jo viime vuonna Turuselle tutuksi muutaman pelin ajan.

– Ei kultainen kypärä tuo mitään erityistä pelaamiseen, hän sanoo kokemuksestaan.

HPK:n peli on lähtenyt lokakuussa rullaamaan joka kentällisellä, ja sitä myöten voittojakin on alkanut taas tulla. Turunen myöntää, että tappioputken aikaan joukkueen ajatukset ja tekeminen olivat aika tuskaisia. Nyt fiilis on korkealla, ja onnistumiset tuovat lisää onnistumisia.

Turunen on hyökännyt enimmät pelit Otto Paajasen laidalla. Hän kehuu keskushyökkääjäänsä, joka jakaa mainiosti kiekkoa muillekin. Oton vierellä on hänen mukaansa hyvä pelata.

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset