fbpx
Kaupunkiuutiset

Tehdas tanssii nostaa esiin yhteisöllisyyttä – Hyvän fiiliksen festivaali kerää yhteen harrastajat, ammattilaiset ja yleisön

Hetki ennen Huomista nähdään Verstaassa perjantaina. Kuva: Terho Aalto

Tehdas tanssii -festivaali tiivistyy tänä vuonna kolmeen päivään perjantaista sunnuntaihin. Tapahtuman teemana on yhteisöllisyys, mikä näkyy panostuksena yleisötapahtumiin.

– Hämeenlinnan kaupunki myönsi festivaalille kulttuuripalkinnon, joka haluttiin ohjata suoraan yleisötyöhön. Tästä kasvoi myös ajatus tämän vuoden teemaan”, kertoo festivaalin toinen taiteellinen johtaja ja tuottaja Tanja Kunnari.

– Tanssin maailma on yhteisö, joka tarjoaa monella eri tasolla uniikkeja ja kokonaisvaltaisia kokemuksia liikkeen ja ilmaisun parissa. Se, tuotatko ne itse vai koetko katsojan silmin, ei ole olennaista vaan jaettu yhteys jaetussa hetkessä.

Yhteistyön voimaa

Ohjelmisto pitää sisällään esityksiä, kursseja ja yleisötapahtumia tanssin laajalta kentältä.

Suvi Kajaus, Riku Koskinen ja Sini Mäenpää vierailevat festivaalilla teoksellaan Hetki ennen huomista, jonka esitys on perjantaina kello 19 Hämeenlinnan teatterin Verstaassa.

Teatterin päänäyttämöllä esitetään lauantaina kello 19 Riia Kivimäen ja Saku Mäkelän teos GLG, joka yhdistää saumattomasti virtuositeettisen pariakrobatian, tanssin ja tarinankerronnan.

– Näen kulttuuritoimijoiden välisen yhteistyön välttämättömänä monimuotoisen taiteen tarjonnan ylläpitämisessä Hämeenlinnassa. Keinotekoiset raja-aidat on kaadettava, tehtävä yhdessä ja varmistettava, että kaikenlainen esittävä taide saa ansaitsemansa ympäristön tuoda esitys yleisölleen. Yhdessä tekemällä saadaan enemmän ja parempaa, ja ennen kaikkea monipuolisempaa.” kertoo vt. teatterinjohtaja Janne Auvinen Hämeenlinnan Teatterista.

Tanssia viedään myös tänä kesänä ensimmäistä kertaa yleisölle avautuneeseen Hämeen Lääninhallituksen

taloon, jossa nähdään sunnuntaina kello 18 Annamari Eerolan ja Nella Kaartisen kantaesitys Kosket. Yleisö pääsee samalla tutustumaan ArsHäme ry:n kesänäyttelyyn Näyttämö.

Jamit ja klubi

Festivaalilla nähdään myös tanssielokuvia. Kurssivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja tanssinharrastajille sekä ammattilaisille.

Maksuttomiin yleisötapahtumiin kuuluvat avoimet ovet tanssisaleille, Silent Dance -tapahtuma perjantaina kello 18 Verkatehtaalla, lauantain Festivaaliklubi Suistossa kello18, sekä sunnuntaina Torijamit kello 16 ja DJ Piknik kello 17 Lääninhallituksen sisäpihalla.

Kurssi-ilmoittautumiset, liput ja ohjelmisto nettisivulta www.tehdastanssii.fi.

Tehdas tanssii pe–su 5.–7.8.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset