fbpx
Kaupunkiuutiset

Tehot irti trampoliinista

Räjähtävän nopea tehotrampoliinijumppa nostaa helposti hien pintaan.

– Trampoliinilla hyppiminen on todella hauskaa ja erittäin tehokasta, Eva Travanti Younga hyvinvointi- ja liikuntapalveluista vakuuttaa.

Puolen tunnin tehotreenissä saavat kyytiä erityisesti jalat, pakarat ja keskikeho.

– Tässä lajissa varsinkin tasapaino, kestävyys, lihasten hermotus ja keskikehon syvät – sekä lantionpohjanlihakset joutuvat koetukselle.

Tehoa säädellään tempoa vaihtelemalla. Laji kehittää tasapainoa ja motoriikkaa rauhallisemmassakin tempossa ja sopii myös niille, jotka eivät pysty hyppimään kovalla lattialla.

– Trampoliini joustaa ja pehmentää pomput lähes veden kaltaiseen lempeyteen nivelille ja selälle.

Laji sopii kaikenikäisille, niin miehille, naisille kuin lapsillekin, ja nopeusharjoitteena se on hyvä talvikauden oheistreeni esimerkiksi juoksijoille.

– Tehotrampoliinissa ei tarvitse osata mitään vaikeita askelkuvioita. Laji sopii myös senioreille ja jokainen voi harrastaa sitä kuntonsa mukaan.

 

Liikunta-alalla 20 vuotta toiminut Travanti on pitänyt tehotrampoliinitunteja Hämeenlinnassa nyt parisen vuotta.

– Seuraan trendejä ja kokeilin lajia viisi vuotta sitten. Olen itse kehittänyt konseptin rakenteen, ja täällä Hämeenlinnassa tunnit ovat olleet hyvin suosittuja, Travanti kertoo.

Travantilla on käytössään kolmisenkymmentä pientä trampoliinia, jotka kootaan heti tunnin aluksi.

Treeni käynnistyy noin viiden minuutin alkulämmittelyllä lattialla, jonka jälkeen lähdetään rauhassa liikenteeseen trampoliinin päällä. Tämän jälkeen alkaa noin 30 minuutin hyppimisosuus, josta lihaskuntoa treenataan 10–15 minuuttia. Lopuksi on venyttelyosuus.

– Varsinkin alussa kannattaa rauhassa kehittää tasapainoa ja lihasten hallintaa. Tosin energia tempaa mukaansa, jolloin treeni helposti “lähtee lapasesta”.

Laji ei varsinaisesti kasvata lihaksia, mutta vaikuttaa varsinkin keskikehon syviin lihaksiin sekä jalkoihin.

– Treeni kuormittaa sydäntä ja kasvattaa hapenottokykyä, mikä vaikuttaa kestävyysvoimaan ja aerobiseen – sekä jopa anaerobiseen kestävyyteen. Tehotrampoliini on hauska tapa kohottaa kuntoa!

Lisätietoa: www.Younga.fi

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset