Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Teinit pelastivat ihmishengen, poliitikko kiroili metrossa ja mestarivalmentaja avasi sydämensä – Katso ja lue, keitä olivat koronavuoden kiinnostavimmat tyypit

Tammikuu

Fuengirolaan muuttanut eläinlääkäri Serban Ursachi palasi takaisin Renkoon, kun Espanja osoittautui yrittäjän painajaiseksi.

Janne Auvinen aloitti Verkatehtaan uutena toimitusjohtajana.

Kaupunkiuutisten oma AP Sarjanto sai Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinnon.

Helmikuu

Renkolainen Kaarina Korventaka oli mukana Mestaritekijä-ohjelmassa, jonka juontajana oli Antti Holma.

HPK:n Cody Kunyk pelasi huikaisevan hyvää kautta ja samalla opetteli uutta rooliaan pienen pojan isänä.

Hämeenlinnasta ponnistanut autourheilija Jesse Krohn voitti Yhdysvalloissa Daytonan 24 tunnin kestävyysajon.

Putouksessa kansaa hurmannut Mikko Töyssy väläytti yksityisempää puoltaan telkkarin laihdutusohjelmassa. Näyttelijä herkistyi kyyneliin kertoessaan, kuinka elintavat olivat romauttaneet terveyden, eikä urheilustakaan meinannut tulla enää mitään.

Maaliskuu

Varsinaisessa palkintosateessa ollut arkeologi Ilari Aalto sai taas uuden sulan hattuunsa. Tällä kertaa vuorossa oli Tiedetoimittajien liiton tiedeviestintäpalkinto.

Laulaja Heidi Kyrö ja stand up -koomikko XL Sami yhdistivät voimansa kiusaamista vastaan uudella Suruu sydämellä -singellä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Antti Pennanen avasi terapiakokemuksiaan Kaupunkiuutisten haastattelussa.

Kerhon valmentaja Antti Pennanen kertoi opiskelevansa Tommy Hellstenin kasvuohjelmassa ja käyneensä kymmenen vuotta terapiassa.

Kaupunkiuutisten peukkupatsaan sai vauhtia kaukaloon tuonut Cody Kunyk.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajalta Sari Rautiolta yritettiin viedä Brysselin metrossa puhelin, mutta hän juoksi varkaan kiinni ja sai kännykkänsä karjuttuaan pari voimasanaa selvällä suomella.

Taija Tuominen kertoi kauan odotetusta kakkosromaanistaan Kuningaskobrasta.

Huhtikuu

Hämeenlinnalainen Aki Parviainen oli mukana Mr Finland -kilpailuissa.

Edustajamme Brysselissä Sirpa Pietikäinen antoi EU-maille huutia koronan käsittelystä.

Elokuva ja tv-ohjaaja Johanna Vuoksenmaa julkaisi esikoisromaaninsa Pimeät tunnit, jonka taustana oli sähkölakko Hämeenlinnassa vuonna 1977.

Taiteilijana ja kirjailijanakin kunnostautunut Aino Kalliosaari ilahdutti ystäviä, sukulaisia ja työyhteisöjä leipomillaan kakuilla.

Räppäri Paleface esiintyi Masked Singer -ohjelmassa ja kertoi perhe-elämästään koronan aikaan.

Lihaskimppu Juha Tuhkasaari kiipesi Karhuluolan portaat ylös 104 kertaa.

Toukokuu

Sairiolaiset Anne Tamminen ja Jonni Roos saivat somen sekaisin omilla versioillaan kuuluisista maalauksista.

Anne Tammisen (oik.) ja Jonni Roosin karanteenitaide ihastutti somessa ja pääsi myös valtakunnalliselle museot.fi-sivustolle. Kuva: Anne Tamminen
Anne Tammisen (oik.) ja Jonni Roosin karanteenitaide ihastutti somessa ja pääsi myös valtakunnalliselle museot.fi-sivustolle. Kuva: Jonni Roos

Teatterin Maratontanssien vierailevaksi tähdeksi palkattiin karismaattinen Jussi Lampi.

Kaupunkiuutiset pääsi kurkkaamaan Suomen ensimmäiseen somevaikuttajien kommuuniin, Pekolan Meemitaloon.

Lue myös: Katso video: Somevaikuttajat chilihaasteessa – Pekolassa on Meemitalo-kommuuni, jossa haetaan tubettajille hypeä

Ravintoloitsija Harri ”Hii” Savolainen oli jäänyt koronan takia jumiin Aurinkorannikolle, mutta ajoi sitten Euroopan läpi kotiin Suomeen.

Kesäkuu

Kaupunkiuutisissa uransa aloittanut Kalle Takala kertoi työstään jääkiekon SM-liigan tv-lähetysten tuottajana.

Vanajan Pelle Peloton, monitaituri Teijo Pullinen oli värkkäämässä viikinkilaivaansa sähkömoottoria.

Lue myös: Katso video: Teijo Pullisen lohikäärmelaivasta tuli tänä kesänä hybridi – Vanajan Pelle Peloton tekee tehohirviöitä myös kuivalle maalle

14-vuotiaiden Siiri Kurvisen ja Jimi Laakson ripeä toiminta pelasti naisen hukkumasta Kahtoilammella.

14-vuotiaat Siiri Kurvinen ja Jimi Laakso toimivat esimerkillisesti ja pelastivat hengen kesäkuussa Kahtoilammella. Kuva: AP Sarjanto
14-vuotiaat Siiri Kurvinen ja Jimi Laakso toimivat esimerkillisesti ja pelastivat hengen kesäkuussa Kahtoilammella. Kuva: AP Sarjanto

Sana Mustosen sanoitukset olivat taas kuumaa tavaraa, kun JP Leppäluodon levy Piilevää pimeää kiipesi Suomen albumilistan kärkeen.

Heinäkuu

Pitkän linjan matkailu- ja ravintolayrittäjät Tuija Tunturi ja Heikki Alutoin ostivat juhla- ja kokouskiinteistö Wisahovin.

Chef Mika Jokela jätti Vanajanlinnan taakseen yli 15 vuoden työrupeaman jälkeen. Uusi työ odotti Finlandia-talon keittiöpäällikkönä.

Sibbe 9:n perustanut Juha Tuhkasaari kertoi Instagramissa jääneensä pois ravintolan toiminnasta. Yökerhon jatkosta ei ollut mitään tietoa.

Lue myös: Shokkiero: Juha Tuhkasaaren ja Sibbe9:n tiet erkanivat – Kiinteistönomistaja vaikenee

Kerhon mestarijoukkueessa kiekkoillut Robert Leino oli suuntaamassa Örebro HK:hon Ruotsiin.

Elokuu

Antti Poutiainen peräsi translakien oikeuksien perään. Hänen mielestään Hämeenlinnassa suhtauduttiin nuivasti sukupuolivähemmistöihin.

9-vuotias Miro Koivukangas pyöräili pappansa Raimo Saarisen kanssa 100 kilometriä Helsinkiin.

Sisarukset Tiina ja Jaana Uschanoff kertoivat vaalimastaan Kyyrölän savenvalannan perinteestä.

Papukaija Pubin Tuija Soininen oli voittanut keväällä SM-kultaa biljardin 8-pallossa ja pronssia 10-pallossa.

Love Island -ohjelmassa tavanneet Sofia Näveri ja Eetu Tanskanen olivat muuttaneet Hämeenlinnaan.

Syyskuu

Sähkömopolla ajava Jukka Niemi oli kulkenut Teppo-koiransa kanssa koko kesän roskia keräten.

Lue myös: ”Tunnenko itseni ihan pultsariksi?” – Jukka Niemen kuvitelma oli väärä, päivittäiseen roskarundiin tuli himo

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sähkömopolla kulkeva Jukka Niemi ja villakoira Teppo ovat kulkeneet koko kesän roskia keräten. Välillä Teppo hyppää mopon kyytiin.

Kaninkolon Ville Seppälä kertoi, miksi kannabiksen siemeniä sai ostaa vapaasti kaupasta. Tuotteiden käyttö on ostajan vastuulla.

Suomalainen jääkiekkokansa kohahti, kun HPK värväsi riveihinsä moninkertaisen arvokisamitalistin Petri Kontiolan.

Kaksinkertaisen maailman vahvimman miehen Jouko Aholan poika Onni Ahola teki nuorten suomenennätykset kyykyssä ja maastavedossa.

Ani Kellomäki sai 43-vuotiaana elämänsä työtilaisuuden television keskusteluohjelman juontajana.

Fysioterapeutti Outi Kainunkangas menetti liikuntakykynsä, mutta sinnitteli sisulla takaisin työelämään.

Lokakuu

Hämeenlinnan teatterinjohtajalla Kari-Pekka Toivosella oli hyviä uutisia. Näytökset saatiin pyörimään, työilmapiiri oli parantunut ja katseet olivat keväässä.

HPK:n valmentajaksi nimitetty Matti Tiilikainen tunnusti, ettei ”Pendon” seuraajalla tule olemaan helppoa. Hän uskoi kuitenkin olevansa valmis.

Lue myös: Tässä on oman kylän uusi julkkis, HPK:n valmentaja Matti Tiilikainen: ”Olen lopulta vain ihminen”

Entinen poliisi ja turvallisuusalan ammattilainen Markku Huumarsalo oli heittäytynyt vanhoilla päivillään trubaduuriksi.

Keskusapteekin uudeksi yrittäjäksi tuli Peik Carpelan, joka harrastaa metallimusiikkia, näyttelemistä ja moottoripyörällä päristelyä. Mies oli tuttu myös telkkarin Suuri seikkailu -ohjelmasta.

Yksikätisenä sinnittelevän Anne Aaltosen tarina kosketti monia ja apua löytyi muun muassa Kanta-Hämeen Tehdään hyvää yhdessä -ryhmän jäseniltä. Kuva: AP Sarjanto
Yksikätisenä sinnittelevän Anne Aaltosen tarina kosketti monia ja apua löytyi muun muassa Kanta-Hämeen Tehdään hyvää yhdessä -ryhmän jäseniltä. Kuva: AP Sarjanto

Vaikeassa tilanteessa elävä sairaseläkeläinen Anne Aaltonen kertoi, kuinka hänelle tehtiin palvelusuunnitelma ja sitten hänet unohdettiin.

Pitkän linjan ammattilainen Atte Karppinen sai pestin maineikkaan Finnjävelin ravintolapäällikkönä Helsingissä

Marraskuu

Keskuskansakoulun salin veteraani Jorma Lempinen teki taas uuden maailmanennätyksen penkkipunnerruksessa. 70-vuotias voimanpesä paransi entistä rekordia 52 kilolla.

Perhepäivähoitaja Sinikka ”Muori” Nevalainen oli keksinyt luovan tavan hoitolasten kuskaamiseen. Hän oli tuunannut maitokärryistä vaunun, johon mahtui neljä lasta yhdellä kertaa.

Harry Mendolin kertoi perustamastaan Tehdään hyvää yhdessä Kanta-Häme -ryhmästä, joka on tuonut joulun monelle perheelle.

Pianotaiteilija Tuomas Nikkanen oli levyttänyt Sibeliuksen syntymäkodin yössä kolme albumia Toivo Kuulan musiikkia.

17 vuoden työsuhteen jälkeen Cafe Pannusta irtisanottu Maarit Holm avasi uuden ravintolan, Maaritin Lounaskulman Kasarmikadulla.

"Meillä asiakas on keskiössä ja teemme tätä suurella sydämellä. Tarjolla on maukasta kotiruokaa ja meille voi ehdottaa myös toiveita", Maarit Holm (oik.) ja Niina Tjukanov kertovat. Kuva: Heli Karttunen
”Meillä asiakas on keskiössä ja teemme tätä suurella sydämellä. Tarjolla on maukasta kotiruokaa ja meille voi ehdottaa myös toiveita”, Maarit Holm (oik.) ja Niina Tjukanov kertovat. Kuva: Heli Karttunen

HPK-ikoni Mika Lartama kertoi lähtevänsä ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin persujen riveissä.

Marko Palo joutui järkyttävään työtapaturmaan ja menetti osan oikeasta jalastaan. Lätkälegenda suhtautui tapahtumaan kylmän rauhallisesti todeten, ettei pätkä jalkaa ole iso juttu maailmassa.

Lue myös: HPK-ikoni Marko ”Kyy” Palo on sitkeä kuin käärme – Edes menetetty jalka ei pysäytä miestä vaan nyt Palosta on tullut asennelähettiläs

Timo ja Helena Lyytisen Cafe Pannuhuone pääsi Hans Välimäen höykytyksen kohteeksi tv-ohjelmassa Kuppilat kuntoon. Lue: Nyt puhuu Pannuhuoneen Lyytinen: ”Rankin tv-ohjelma, mitä olen ikinä katsonut”

7-vuotiaan Aleksi Salmisen golflyöntivinkkejä antavasta videosta tuli hetkessä somehitti.

Joulukuu

Vasta 21-vuotias Juho Vainionpää joutui asettumaan perinteikkään maanrakennusyrityksen johtoon isänsä äkillisen kuoleman jälkeen.

Linnan Pallon Olli Luoma kertoi viettävänsä jo kolmannen talvensa liidellen Baganin temppeleiden yllä Myanmarissa.

Kalvolan metsistä löytyi vanha punkbasisti Olli Vartiainen, joka paljastui kovien nimien keikkamyyjäksi.

Lasse Sandberg valittiin suosikkinäyttelijäksi Kaupunkiuutisten ja Teatterikerhon järjestämässä äänestyksessä.

Monien menestyselokuvien lavastaja Ulla-Maija Väisänen päätyi Wetterhoffin kautta vahtimestariksi Vanajaveden opistoon.

Kuva: Riku Hasari
Tauno Luoma on Parolantien pukki. Kuva: Riku Hasari

Parikymmentä vuotta Parolantiellä kulkijoita ilahduttanut joulupukki paljastui Tauno Luomaksi.

Kaupunkiuutisten lukijakilpailun pukinparran alta paljastui vuoden lyseolaisenakin palkittu johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

Kovan tason ammattilainen ja lempeästi hymyilevä koronanyrkki oli vuoden 2020 tyyppien tyyppi.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset