Kaupunkiuutiset

Tekemättömille töille tekijöitä

Hämeenlinnan seudulla, Hämeenlinna, Janakkala, Hausjärvi, Loppi, käynnistyi huhtikuussa pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu rekrytointipalvelu, jossa Virta-hankkeen työntekijät etsivät yrityksen tarvitsemaa työvoimaa työnantajan puolesta.

Virta-ratkaisu on tarkoitettu nimen omaan yrityksille, joilla on tekemätöntä työtä tai tarvetta kasvuvaiheessa rekrytointipalveluille.

Yksi hankkeen tavoitteista on kaivaa ns. piilotyöpaikat esiin ja samalla työllistää muun muassa sellaisia henkilöitä, jotka ovat jääneet syystä tai toisesta hieman pitempään ilman töitä. Työntekijät saavat ammattiinsa tarvittaessa lisäkoulutuksen hankkeen avustamana työpaikan vaatimusten mukaisesti.

Palvelu on työnantajille ilmainen. Hankkeessa on mukana myös Hämeen TE-toimisto ja hanke tekee tiivistä yhteistyötä kaikkien työllistämistä edistävien tahojen kanssa. Tavoitteena on kaivaa parissa vuodessa noin 150 uutta työpaikkaa.

– Virtaa -hanke ei kilpaile kenenkään kanssa, vaan pyrkii auttamaan pienyrittäjiä löytämään tapauskohtaisesti heidän tarvitsemiaan työntekijöitä, projektipäällikkö Kati Liikonen kertoo.

Yritysagentti Marko Ahtiainen tietää olemassa olevan tiedon perusteella, että etenkin pienemmissä yrityksissä ei ole edes aikaa miettiä uusien ihmisten palkkaamista, kun kaikki aika menee itse tekemiseen:

– Virta-työnantajaratkaisu on yrityskohtaisesti tarjottava rekrytointipalvelu. Palvelemme, kun yritykselläsi on tekemätöntä työtä, kun tarvitset kohdennettua osaamista ja tarvitset käytännön apua rekrytointiin.

Marko Ahtiainen sanoo, että työntekijän osaamistarve kartoitetaan yhteistyössä, kaikki muu jää hankkeen kontolle:

– Teemme tämän työnantajalle mahdollisimman yksinkertaiseksi. Ja ilmaiseksi. Byrokratia pyritään pitämään nollassa, työnantajia ei rasiteta paperitöillä. Me teemme ne.

Ahtiainen toki muistuttaa, että työnantaja tekee aina lopulliset ratkaisut.

– Rekrytoinnin voi myös keskeyttää, jos uutta työvoimaa ei katsota tarvittavan. Eikä sekään maksa mitään.

Alkuvaiheessa kartoitetaan neljän kunnan työpaikkatilanne, mutta samaan aikaan voi ottaa heti yhteyttä Ahtiaiseen. Syyskesän aikana Ahtiainen jalkautuu suoraan yrityksiin ja etsii mahdollisia työpaikkoja.

– Idea on, ettei yrittäjän tarvitse nähdä vaivaa tai käyttää aikaa työntekijän etsimiseen. Etsimme sopivia henkilöitä yrittäjän antamien toiveiden perusteella, selvitämme sen, onko palkkaukseen saatavissa mahdollisesti tukea ja mitä keinoja on alentaa rekrytointikynnystä. Tarvittaessa järjestämme työntekijälle koulutuksen päivitystäkin, Ahtiainen selvittää uudenlaista toimintamallia.

Liikosen ja Ahtiaisen tiimiin kuuluvat myös työuravalmentajat Tarja Mikkonen ja Pauliina Polvinen, jotka puolestaan pitävät huolta siitä, että työnantajille löytyy juuri oikeanlaisia ja innokkaita työntekijöitä.

– Kaksikko myös valmentaa uudet työntekijät tehtäviinsä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

24.10.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.10.2020